Reuters
Reuters

Rastu šanse za dolazak Engleza iz Fenera?

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 21.01.24. | 10:00

Dva su engleska kluba demantirala da žele bivšeg igrača Liverpoola, a on ne želi u Arabiju

Nije tajna da Dinamo želi Ryana Kenta, englesko lijevo krilo iz Fenerbahce. Pisali smo već o tome, ali i naznačili da se radi o kompliciranoj operaciji, u kojoj Dinamove šanse nisu velike. Jer, Modri bi Kenta doveli na posudbu do ljeta uz pravo otkupa, a turski velikan ima drugačije planove i želio bi Kenta odmah prodati. A s obzirom da su postojale za njega konkretne ponude, izgledalo je da Dinamo nema puno izgleda.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

No, okolnosti se mijenjaju i u Maksimiru je sve veći optimizam da bi se taj posao na kraju mogao realizirati. Naime, dva kluba, koja su se spominjala kao potencijalni kupci Ryana Kenta javno su demantirala da ga žele. Odnosno, jedan od njih je odustao.

"Ryan Kent trenutno nije na popisu naših želja. On je dobar igrač, ali nema mentalitet kakav nam je potreban, želimo igrače, koji su fokusiraniji i odlučniji da nam se pridruže", rekao je Acun Ilicali, vlasnik Hull Cityja, kluba koji je, prema informacijama iz turskih medija, ponudio za Kenta oko dva milijuna funta. Možda i jest, ali je u međuvremenu odustao ili je Kent odbio doći. Onda se spominjao Cardiff City, čiji je trener Erol Bulut kazao da Kenta želi i Sheffield United. Odakle je stigao još jedan demantij.

"Ne znam odakle ta priča, je li to neka veza Buluta i Fenerbahcea, ali mi za Kena nismo zainteresirani", naglasio je trener Sheffielda Chris Wilder. Najkonkretniji je, pak, bio Al Ettifaq, klub na čijoj je klupi Steven Gerrard, koji je Kenta, inače bivšeg igrača Liverpoola, trenirao u Rangersima. Ali Kent, navodno, ne želi u Saudijsku Arabiju i htio bi ostati u Europi. Također, Kentov je prvi izbor posudba, s povratkom u Fenerbahce, gdje očekuje da bi se mogao nametnuti iduće sezone. A to je baš ono što nudi Dinamo. I zato je dojam da Dinamove šanse rastu i da bi Englez na kraju ipak mogao završiti u Maksimiru.

Kako vrijeme prolazi, a Fenerbahce ne nalazi rješenje za njega, ili on ne prihvaća ponude, tako bi Dinamo mogao postati i Turcima najbolja opcija.



Tagovi

Ryan KentGNK DinamoSergej JakirovićZimski prijelazni rok 2024.Hrvatska nogometna ligaKonferencijska liga

Ostale Vijesti