Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Dinamov odgovor na Perišića? Samo jedan!

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 20.01.24. | 08:00

Mnogi se pitaju hoće li Dinamo povući potez sličan povratku sjajnog reprezentativca na Poljud. No, Modri će morati 'odgovoriti' na sasvim drugi način

Povratak Ivana Perišića u Hajduk, definitivno, zasad je vijest godine u hrvatskom nogometu. Iako je Perišić još dosta daleko od povratka na travnjak, zbog teške ozljede i pitanje je koliko će moći Hajduku pomoći ove sezone u borbi za naslov, njegov povratak ima puno širu važnost za Hajduk od samih partija na terenu. Dimenzija tog povratka može se, definitivno, uspoređivati jedino s povratkom Roberta Prosinečkog u Maksimir 1997. Premda, Žuti je tada imao 28 godina, iza sebe sezonu s više od 20 utakmica u Sevilli, stigao je kao veliko pojačanje, a svojim je igrama 'vratio nogomet u Zagreb' i Dinamo smjestio na nogometnu kartu Europe i takav je povratak teško nadmašiti. Pred Maksimirom su ga tada dočekale tisuće navijača.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Tako je i Perišićev povratak u Hajduk odzvonio i među Dinamovim navijačima, bez laganja, modri puk izuzetno respektira hrvatskog reprezentativca, svjesni su svi da bi to za Hajduk mogao biti vrlo važan potez. Bez obzira na njegovo trenutno fizičko stanje. I, puno se njih pita, koji će biti Dinamov odgovor na dolazak Perišića u Hajduk!? Samo bi dva ili tri igrača trenutno mogla u Maksimiru izazvati isti ili sličan efekt. Prvi je, naravno, Luka Modrić, pozivali su ga iz Dinama porukom #imalobismisla, Modrićevo davno obećanje o povratku, još uvijek se pamti, međutim, kako sad stvari stoje, Modrić ni nakon ljeta na razmišlja o toj opciji i u ovom se trenutku to čini kao SF. Drugo takvo ime bio bi Ivan Rakitić, kojega prizivaju i na Poljudu, ali koji se kroz karijeru više puta jasno deklarirao kao veliki, zagriženi dinamovac. No, vjerojatno niti taj pothvat nema previše izgleda, barem u ovom trenutku. Treći bi bio Andrej Kramarić, Dinamovo dijete, o čijem se povratku već pričalo i koji je, možda jednog dana, najizgledniji, jer Kramarića nedovršen posao u Dinamu sigurno privlači. No, trenutno također - nula bodova. Budimo iskreni i realni, nisu ni Dinamovi navijači radili bilokakvu želju i radili pritisak na te igrače, pokrenuli kampanje i nagovaranja, sad je, očito, bitno samo izabrati 25 članova u Skupštinu, ostalo je manje važno. Koga briga za teren, dok se vodi borba za fotelje. Budimo iskreni, nisu niti ti igrači, ni neki drugi, pokazali dovoljno strasti i želje da se vrate u Dinamo i pomognu klubu, koji im je, većini, ne mislimo samo na ovu trojicu, ipak dao puno, jako puno.

Bi li Josip Brekalo bio Dinamov odgovor na Perišića? U nogometnom smislu, Brekalo je trenutno ipak zdrav i bio bi odmah na raspolganju, a očekuje se da bi svojom kvalitetom u HNL-u nešto sigurno donio. Naravno, ne bi Brekalo mogao nadmašiti cijeli 'paket' Perišićeva dolaska u Hajduk! U jednom je neformalnom razgovoru Sergej Jakirović nedavno rekao da 'dok je Brekalo u Fiorentini, njegov je dolazak moguć'. Pojavile su se neke nove informacije da bi ta priča mogla opet postati aktualna, da nema dogovora sa Salernitanom i da će Fiorentina na kraju ipak popustiti Brekalovoj i Dinamovoj želji. Druga je meta, ili sad prva, Ryan Kent, Englez iz Fenera. Dođe li netko od njih dvojice, iako nema Perišićevu dimenziju, bili bi odmah spremni uskočiti u momčad i biti pojačanje. Upravo na poziciji na kojoj igra Perišić.

Međutim, sukus je priče da u Maksimiru, zapravo, uopće ne trebaju previše razmišljati o Perišiću i Hajduku. S tim se transferom teško mjeriti, a opet, na samom terenu Perišić neće biti opasnost za klupske ambicije, prema sadašnjim informacijama, do kraja travnja ili početka svibnja i njegova uloga u borbi za naslov ove sezone možda i neće biti presudna. Ne zanemarujući efekt njegova dolaska na sve oko terena, trofeji se na kraju ipak osvajaju na travnjaku. Stoga, Dinamov način, Dinamov odgovor, zato može biti samo jedan. Gledati sebe, svoje dvorište i - pobjeđivati. Od prve utakmice s Lokomotivom, do zadnje s Rudešom. Na navijačima je da pune tribine i budu podrška momčad, na igračima i treneru da daju svoj maksimum i prebrišu barijere, koje su ih jesenas dovele u nezavidnu situaciji. Ako Dinamo bude pravi, ako bude bolji nego na jesen i adekvatan klasi, koju Sergej Jakirović ima u svojoj svlačionici, onda se, neovisno o Perišiću, ne treba bojati. Za ovu sezonu. A da bi, generalno i dugoročmo, bilo dobro da se u Maksimiru malo trgnu, probude, malo podignu tenzije i strast, da bi bilo dobro kad bi i bivši Dinamovi igrači razmatrali opciju povratka u Maksimir, s time se, valjda, svi slažu.




Tagovi

GNK DinamoJosip BrekaloRyan KentSergej JakirovićIvan Perišić

Ostale Vijesti