Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Propao odlazak Dinamova juniora na Drosinu, Puljani odbili prijedlog Modrih. Ide li sad u Prvu NL?

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 21.01.24. | 14:40

Igrač za kojeg se očekivalo da će na pripreme s prvom momčadi, dugo je čekao dogovor klubova. A još je neizvjesno gdje će igrati na proljeće

Luka Vrbančić (18), Dinamov junior i jedan od onih s kojima u Maksimiru ozbiljno računaju, ipak ne ide u Istru 1961. Iako su danima pregovori obećavali i činilo se kako su Dinamo i Istra na pragu dogovora, što je za Germanijak prošli tjedan potvrdio i sportski direktor pulskog kluba Saša Bjelanović, na kraju se klubovi nisu dogovorili. Gdje je puknulo? Prema našim informacijama Istra 1961, odnosno njezini vlasnici iz Španjolske, na kraju su rekli 'ne', nisu prihvatili zadnji Dinamov prijedlog. Ili zahtjev.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Pregovori su išli su smjeru da Vrbančić dođe na posudbu, ali da, zapravo, postane igrač Istre. A Dinamo bi ga na ljeto mogao vratiti za određen iznos, Modri bi imali pravo prvokupa. 'Deal' kakav imaju i s Lokomotivom za Čavlinu. Takvi su dogovori sve češći, jer klub koji razvija igrača drugom klubu, ima i financijsku korist, dakle, ima interes tom igraču davati minutažu. Razgovaralo se i o postotku od idućeg transfera, koji je bi pripao Istri i Vrbančić je već pakirao kofere za odlazak u Pulu. No, Dinamo je, da bi bio siguran da će Vrbančić u Puli dobiti minutažu, bio spreman plaćati da igra za Istru, odnosno, iz Maksimira su na stol stavili prijedlog po kojemu će Vrbančić biti Istrin igrač od ljeta pod već dogovorenim uvjetima, ako na proljeće odigra oko barem 30 posto minuta. Što ne bi trebao biti problem, ako ga Puljani žele, a trener David Catala vidi u momčadi. Međutim, Istra 1961 taj je prijedlog odbila, nisu se na Drosini željeli vezati ikakvim uvjetom. A s obzirom da poslovni odnos dvaju klubova nije idiličan još od 'slučaja Bakrar', pregovori su prekinuti i Vrbančić je ostao u čekaonici.

Situacija koja za mladog igrača nije nimalo idealna. Nije otišao na pripreme s prvom momčadi, jer se očekivalo da će se priključiti Istri. Nije igrao niti za juniore protiv Brightona (poraz 2-1) na Premier League International kupu. Vrijeme prolazi, HNL sezona počinje, svi klubovi su odradili pripreme i novim igračima, pogotovo junioru koji treba zakoračiti u seniorski nogomet, neće biti lako uklopiti se u momčad. Što će onda biti s Vrbančićem? Kako doznajemo, ima ponudu lidera Prve NL, Zrinskog iz Jurjevca, da dođe na posudbu do ljeta. I ta se ponuda razmatra u Maksimiru, a postoji i opcija da ostane u Dinamu, da trenira s prvom momčadi. Ali, pitanje je hoće li dobiti adekvatnu minutažu. Ovo je proljeće u kojem, jednostavno, Vrbančić mora igrati.



Tagovi

Luka VrbančićSergej JakirovićGNK DinamoHrvatska nogometna ligaZimski prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti