Igor Šoban/Pixsell
Igor Šoban/Pixsell

Dinamov Danac najavljuje odlazak: "U najboljim sam godinama, želim igrati i imati važniju ulogu u klubu"

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 26.01.23. | 16:00

U intervjuu za danski bold.dk Rasmus Lauritsen korektno je objasnio svoju situaciju u Dinamu te najavio da bi volio promijeniti sredinu, kako bi mogao imati veću minutažu

Rasmus Lauritsen bio je otkriće kad je došao u Dinamo, simpatični Danac vrlo brzo osvojio je srca svih u Maksimiru, od suigrača, trenera do navijača. Igrao je dobro, bio standardan, došao na prag danske reprezentacije uoči Eura 2021. Međutim, baš tog ljeta polako je počeo gubiti mjesto u Dinamu, bivao sve manje standardan, a ove je sezone kod Ante Čačića sasvim pao u drugi plan. U HNL-u tek devet utakmica, još tri u kvalifiikacijama Lige prvaka, a u skupini tog natjecanja samo 14 minuta u prvom susretu protiv Cehsleaja. Trenutno je Ras, kako ga zovu, ozlijeđen, nije prošao pripreme i pitanje je kad će opet biti na raspolaganju Dinamovu treneru. U svakom slučaju, njegove akcije padaju i odlazak iz Maksimira sve je realnija opcija. Možda već i ove zime, ako ode u neku ligu gdje prijelazni rok traje i dulje od 31.siječnja.

Da i sam razmišlja o tome potvrdio je Lauritsen u razgovoru za danski portal bold.dk, u kojemu je korektno, bez ljutnje ili razočaranja, opisao svoj trenutno status u Dinamu i priznao da bi volio promijeniti klub već sad.

"Osjećam da sam u najboljim godinama pa je sad vrijeme da puno igram i imam veliku ulogu u momčadi. Kad pogledate unatrag, ionako sam odigrao 15 utakmica i igrao sam u Ligi prvaka, tako da to nije katastrofa, ali osjećaj nije dobar, s obzirom na to da bih volio imati veću ulogu. i igrati svaki put, čak iu najvećim utakmicama.", kazao je Laiuritsen i objasnio zašto je u zadnje vrijeme bio u drugom planu.

"Ovi koji su igrali umjesto mene su reprezentativci, a vidjeli ste na Svjetskom prvenstvu kako je Hrvatska dobro prošla s mnogim našim igračima. Nije da ispred mene igraju loši igrači. Ne osjećam da sam lošiji nego što sam bio, ali naš sadašnji trener više vjeruje u ove koji sada igraju, dok je bivši trener, koji je i mene potpisao, vjerovao više u mene nego u njih. Tako je to kada igrate u velikom klubu s toliko talentiranih igrača na gotovo istoj razini."

Dakle, volio bi otići iz Dinama?

"Nije tajna da se nadam da ću prijeći u klub na ovoj ili višoj razini. Naravno da mora biti na određenoj razini da bi imalo smisla otići, ali jasno je da želim igrati svaki vikend imati ulogu u momčadi kojom sam zadovoljan. Mislim da je ovo dobro vrijeme za obje strane. Imao sam mnogo fantastičnih iskustava u Dinamu, puno sam toga naučio, posebno kroz mnoge europske utakmice i prilagođavanje vrlo različitoj kulturi. Ostalo mi je još godinu i pol ugovora, a kako trener vjeruje u neke druge, bilo si logično da me puste ako se pojavi nešto što je svima zanimljivo."

U prosincu se u španjolskim medijima pojavilo da je Espanyol bacio oko na Lauritsena, međutim, klub La Lige na kraju je umjesto njega izabrao Cesara Montesa.

"Nema sumnje da bih vrlo rado igrao u takvoj ligi, a to je bilo i nešto čemu sam se nadao, ali su onda umjesto njega odlučili potpisati meksičkog reprezentativca. Nije bilo daleko, iako mi je naravno drago da je srceparajuće da je klub iz takve lige bio toliko zainteresiran,"

Hoće li ga Dinamo pustiti, ako dođe ponuda?

"Imam još samo godinu i pol ugovora. Dakle, ako postoji ponuda koja zadovoljava obje strane,, onda je to u interesu i kluba i mene da me puste.!

U prethodnim prijelaznim rokovima Rasmus Lauritsen odbijao je povratak kući u dansku Superligu, ali ta vrata više nisu potpuno zatvorena.

"Otvoren sam za sve mogućnosti, samo to mora biti klub s najviše razine, dakle, moguć je i povratak u Skandinaviju. Bilo je dijaloga i upita i sada i prije. Ranije sam imao ideju da nikako neću ići kući jer želim nastaviti u inozemstvu, ali sada mogu biti malo otvoreniji i zainteresiraniji za to. I zato što je kod kuće jako visoka razina i zato što nisam zadovoljan svojom ulogom ovdje u Dinamu".

Ne želi se vezati za određene klubove, ali ako ide kući u Skandinaviju, mora biti u nekom od velikih klubova.

"Jasno da je to jedan od top klubova, ako jest. Mislim da si još uvijek mogu dopustiti da ciljam na to. Uzbudljivo je biti u inozemstvu, ali bitnije je da dođeš u kvalitetan, pravi klub, a onda to nije toliko bitno gdje je u svijetu. Osjećam da je pred sobom imam nekoliko godina koje bi trebale biti moje najbolje godine i moram ih dobro iskoristiti.", zaključio je Lauritsen.



Tagovi

GNK DinamoRasmus LauritsenAnte ČačićHNL

Ostale Vijesti