Sebastian Kahnert/DPA
Sebastian Kahnert/DPA

Ante Čačić uopće ne želi Brekala, Dinamo neće dovoditi zamjenu za Oršića!?

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 25.01.23. | 08:00

Brekala i ljude iz njegove blizine razočarao je odnos Dinama prema igraču, ali kad bi se Modri htjeli vratiti u igru, mogli bi spojiti pokidane žice. No, iako ga mnogi u klubu nagovaraju da dovede Brekala, Ante Čačić i dalje je pri svojoj odluci, Brekalo mu ne treba

Talijanski mediji zadnjih su dana 'bombardirali' informacijama o Josipu Brekalu. Ide u Fiorentinu, ne ide u Fiorentinu. A onda kad je definitvno propala opcija odlaska u Firencu, tada su Brekala počeli seliti u Zagreb. Ima ponudu Dinama i na nju mora odgovoriti unutar 72 sata, tako su pisali. Međutim, priča je sasvim drukčija i premda se već gotovo mjesec dana Brekalo spominje kao moguće Dinamovo pojačanje o čemu je Germanijak prvi pisao, pravih, temeljitih pregovora između kluba i igrača, zapravo, nije niti bilo.

Naime, Ante Čačić od prvog dana nije bio baš 'lud' za Brekalom, ili barem to nije pokazao. Zadnjih dana tako kruži priča, koja je vrlo vjerojatno točna, da su Brekalov otac te agent Andy Bara prije nekog vremena došli u Maksimir i tako su dali do znanja da je Josip otvoren za opciju povratka. No, u Dinamu ih nije primio Ante Čačić, nije to učinila niti Vlatka Peras, već su 'popili kavu' s Markom Vukelićem i Marijanom Vlakom. Koji su rekli da o svemu odlučuje samo Ante Čačić. A on, iako je u to vrijeme bio u Maksimiru, nije razgovarao s Barom i Brekalom seniorom.

Naravno, shvatili su u Brekalovom taboru da Dinamo baš nije toliko zagrijan za Josipa, otišli su razočarani iz Maksimira i tu je, zapravo, priča stala. Sve ostalo su bile špekulacije, glaisine, ali, po ovoj priči koja je došla s više strana, Dinamo, dakle, nije ozbiljno niti razgovarao s Brekalom. Pa, je li moguće da se nešto promijeni, da se Brekalo ipak približi Dinamu? Načelno, jest, kad bi Dinamo nazvao Brekala, ozbiljno krenuo u razgovore i pokazao da ga želi, tada bi bilo moguće spojiti pokidane žice. Ipak je to posao, a u poslu se svašta događa, preokreti nisu ništa neobično, a zajednički interes briše i najveće prepreke. Ali, kako sad stvari stoje, takav je rasplet vrlo dalek.

Jer, iako Čačića mnogi u klubu pa i u svlačionici nagovaraju da razgovara s Brekalom, da ga dovede, on je i dalje čvrst u odluci da mu Brekalo ne treba. U prvom su trenu u Maksimiru mislili da će problem biti Brekalova plaća, koja je u Wolfsburgu daleko izvan Dinamovih gabarita, ali kasnije su stizali signali da bi tu moglo doći do dogovora, da bi se klub i igrač mogli približiti. Iako, zapravo, konkretno nisu niti pričali, jer Čačić je brzo stavi veto na taj transfer. Njemu Brekalo ne treba, vjeruje da ima dovoljno kvalitete i da ne treba dovoditi zamjenu za Mislava Oršića na krilnoj poziciji. Poznavajući Čačića, ne vjerujemo da će preko noći i u zadnji tren promijeniti mišljenje. To je, naravno, njegovo pravo, jer sad je u situaciji da je glavni i odogovorni za čitavu sportsku politiku u klubu, on je taj koji odlučuje. Na kraju - i odgovara. Čačić je procijenio da mu Brekalo trenutno nije potreban, hoće li to biti dobra, racionalna odluka ili pogreška, vidjet ćemo vrlo brzo, čim se zahukta proljetna polusezona.



Tagovi

GNK DinamoJosip BrekaloWolfsburgAnte Čačić

Ostale Vijesti