Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Ademi ostaje, u izlogu je još samo Livaković! Villarreal, Forest, sad i Fener, ali hoće li itko platiti klauzulu ove zime?

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 26.01.23. | 10:16

Samo Livaković još može otići, rekao je neki dan Ante Čačić. I čini se da je bura oko Ademija splasnula i da je Livi uistinu jedini koji bi mogao napustiti Maksimir. No, iako interes klubova postoji, zasad nitko nije ponudio 10 milijuna eura, koliko Modri traže za njega

Turski CNN, koji bi trebao biti donekle ozbiljan medij, kakvih je oko turskog nogometa uistinu malo, jer su skloni svačime bomdardirati, nudi infromaciju da bi Dominik Livaković mogao postati novi vratara Fenerbahcea. Turski velikan je, navodno, u panici, jer prvi vratar i kapetan Altay Bayindir, kojemu ugovor istječe na ljeto, još nije potpisao novi, pregovori su prekinuti i Fener se okrenuo novom rješenju. A to je, kaže CNN, Livaković. Međutim, ima ta priča dosta manjkavosti. Prvo, pitanje je bi li Livaković želio doći u Tursku, makar to bio i veliki Fenerbahce, a drugo, tražeći po bespućima internetima došli smo do podatka da Fenerbahce zadnji put prije 10 godina platio odštetu veću od 10 milijuna eura (tada 13 milijuna za Emmanuela Emenikea), a osam milijuna eura u sezoni 2015./16. za Brazilca Souzu zadnjij je tako izdašan Fenerov ulazni transfer. Dakle, Fener se u ovom trenutku nipošto ne čini kao klub koji bi mogao platiti Livakovićevu izlaznu klauzulu, a ona iznosi 10 milijuna eura. Čak i da Dinamo nekim čudom spusti letvicu i smanji odštetu, opet bi Turci trebali ići preko nekih svojih rekorda i limita. Zato, nije realno da se taj transfer ostvari.

U Turskoj prijelazni rok traje tjedan dana dulje nego u najjačim europskim ligama, u kojima je do zatvaranja 'prozora' ostalo još pet dana. Je li izgledno da u tom razdoblju u Maksimiru sleti ponuda za Livakovića, koja bi zadovoljila i njega i klub? Dosad je najkonkretniji bio Nottingham Forest, no, sedam milijuna eura bilo je premalo i za razgovor, kamo li za transfer. Spominjao se Villarreal, koji je prije toga treba prodati Danjumu da bi nabavio novac za Livakovića. No, Danjuma je otišao u Tottenham na posudbu. Spursi imaju opciju kupnje, ne i obvezu, na kraju sezone, što znači da Villarreal trenutno ipak nema zajamčene milijune da bi mogao ući u licitiranje za Livakovića. Naravno, uvijek se može nešto okrenuti u jednom danu, posebno u samoj završnici prijelaznog roka, kad i oni koji su čekali i promatrali tržište odlučuju zavući ruku u blagajnu i dovesti igrača. Sjećamo se kako je baš u siječnju Inter iz Maksimira odveo Matea Kovačića, a da se ranije nije uopće ozbiljno pričalo o tom transferu, pred sam kraj zimskog mercata iz Dinama je u Leipzig otišao i Dani Olmo, iako su u fokusu bili neki drugi klubovi. Tako je to u prijelaznom roku, stoga još treba malo pričekati oko zaključka da Livaković i ove zime ostaje u Dinamu, dok nije gotovo....

"Još samo Livaković može otići, jer on ima klauzulu u ugovoru;" rekao je javno Ante Čačić prošlog tjedna, dodavši kako je uvjeren da će 'Arijan Ademi i dalje biti kapetan Dinamova broda'.' Znamo što se zadnjih dana događalo s Ademijem, koji je izrazio želju za odlaskom iz Dinama, jer, dobio je dvije ponude i pomno ih razmatrao. No, Ante Čačić bio je taj koji mu je rekao da ga neće pustiti, da on, jednostavno, mora ostati.

"Samo ti možeš držati pod kontrolom neke stvari u svlačionici. Trebaš nam za osvajanje naslova, a na ljeto ćemo vidjeti što dalje", navodno je Čačić i na zajedničkoj večeri kazao Ademiju i time konačno utišao, barem što se njega tiče, sve razgovore o kapetanovom odlasku. Čačić je tu, kao i u mnogočemu, isključiv i tvrdoglav, nekad je to dobro, nekad nije. Ako je rekao da Ademi ne može ići, onda ga on sigurno neće pustiti, osim ako, naravno, odluka s više instance ili jnteres kluba budu drugačiji. Ali, zasad nema tih naznaka, sve ide u smjeru da Ademi ostaje barem do ljeta i da je u izlogu za odlazak još jedini ostao - Livaković. Koji može otići, jer ima klauzulu, a hoće li je itko platiti ove zime? Ostalo je još malo vremena.



Tagovi

GNK DinamoDominik LivakovićAnte ČačićFenerbahçeVillarrealNottingham Forest

Ostale Vijesti