Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Dinamo nastavlja 'toplo-hladno': Drmić zabio u lošoj predstavi Modrih, Slaven bio bliži trijumfu!

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 04.02.23. | 19:20

Dinamo je poveo već u trećoj minuti i najavio da bi mogao do još jedne lagane pobjede. No, nakon toga Dinamo nije odigrao ništa, Koprivničani su imali mnogo bolje prilike. Je li to samo do izostanka Mišića i Ivanušeca ili postoje i drugi razlozi Dinamova slabog izdanja?

Prekinut je Dinamov niz u Koprivnici, nisu Modri na Apašu stigli do 10. uzastopne pobjede. Odigrali su 1:1, u jednoj lošoj izvedbi, u kojoj su nakon pogotka u samom početku susreta pokazali malo, jako malo. Štoviše, imao je Slaven Belupo bolje prilike za pobjedu, da je u nogama Zekićevih igrača bilo malo više mirnoće i hrabrosti, mogao je Dinamo izgubiti i ovaj jedan osvojeni bod. Nisu Modri uspjeli pobjeći Hajduku na plus 10, Splićani se pobjedom u Jadranskom derbiju može ponovno približiti.

Sve je počelo idealno za Dinamo. Već u trećoj minuti, gol. Bočkaj je s lijeve strane odigrao povratnu loptu, natrčao je Drmić, precizno i snažno opalio, Čović nije imao nikakve šanse. Puno se u zadnje vrijeme pisalo i pričalo o Josipu Drmiću. Kad će se probuditi, kad će proigrati i početi zabijati, kao što je zabijao, redovito i ubojito, u Rijekinu dresu? Eto, Drmić zabio Slavenu, svojoj najdražoj mušteriji. Bio mu je to već osmi gol koji je, otkad je u HNL-u, utrpao Koprivničanima, a zabio je i u jesenskom dvoboju, kad je Dinamo slavio 5:1. Drmić obično pogotke slavi oni 'Jokerovim osmijehom', ovaj put je stavio prst preko usta. Kako to drugačije protumačiti nego poruku kritičarima koje je, valjda je to mislio, ušutkao tim pogotkom. Nema što, gol u pravi tren, ako je to najava golgeterskog kontinuieta, onda je za Čačića i Dinamo dobrodošao.

Kako je krenulo svi su na tribinama Apaša pomislili da će to biti klasični 'deja vu'. Naime, Dinamo je pobijedio u zadnjih devet utakmica u Koprivnici, vrlo često i uvjerljivo. Ante Čačić, inače, nije mogao računati na Ivanušeca kojega je zaustavila manja ozljeda mišića, nije bilo Mišića zbog kartona, umjesto njih dvojice zaigrali su Bulat i Bočkaj u prvih 11. Zoran Zekić, pak, odlučio se za formaciju s trojicom stopera, koja je 'pala' već u trećoj minuti. Inače, prije tog pogotka, Slaven je prvi zaprijetio. Ubačaj je bio Jamborov s desne strane, Božić je ostao sam, ali jako loše pucao glavom.

Nakon Dinamova vodstva dugo nismo vidjeli neku opasnost na bilo kojoj strani, ali Modri su kontrolirali utakmicu, sve se događalo na domaćoj polovici terena. Izgledniji je bio drugi pogodak Dinama nego Slavenovo izjednačenje, Dinamovi igrači više su problema imali s jakim vjetrom, koji je vraćao loptu u šesnaesterac, nego s napadima domaćina. No, gotovo ni iz čega, Slaven je izjednačio. Bio je aut, lopta u kaznenom prostoru Dinama, Manaj je skočio, dodao do Crnca, on kratko vratio na vrh šesnaesterca, Jambor je pucao iz prve. Nije izgledalo neuhvatljivo za Livakovića, ali bilo je! Jamborov prvi pogodak u HNL-u. Opet viđena Dinamova priča, utakmica u kojoj vodi i dominira, pretvorila se u neizvjesnu večer.

Na poluvremenu je Čačić reagirao uvođenjem Emrelija umjesto Bočkaja, Špikić je otišao na Bočkajevo mjesto na lijevoj strani. Doimao se Bočkaj konkretnijim od Špikića, uostalom, asistirao je za pogodak, no, Čačić je očito imao drugu ideju. Ipak, nije u nastavku Dinamo bio nimalo opasniji, štoviše, bliži je drugom golu bio Slaven. Hoxha je pucao iskosa, prebrzo za Crnca na drugoj vratnici, a nešto kasnije Crnac je prošao kroz Dinamovu obranu, prešao i Livakovića, ali bio je isuviše iskosa, nije mogao pogoditi vrata. U 64. minuti Čačić je u igru ubacio oporavljenog Brunu Petkovića. Josip Šutalo dobio je žuti karton i neće ga biti u petak protiv Istre u Maksimiru. Već u prvih nekoliko minuta Petković je izgubio nekoliko driblinga i lopti, vidjelo se da nije u pravoj formi.

Ništa promjene nisu donijele Dinamu, Modri su uistinu bili jalovi, bezidejni i uglavnom bezopasni. Nastavili su tako s promjenjivim partijama ovog proljeća, nakon lošeg starta s Goricom, stigla je dojmljiva partija protiv Lokomotive, sad opet slabo. I morat će se još namučiti da stave ruku na pehar prvaka, veliku priliku da još malo odmaknu Hajduku nisu iskoristili. Nastavljaju u ritmu toplo-hladno! Dinamov je vezni red, vidjelo se, osjetio izostanak Josipa Mišića i Luke Ivanušeca. No, je li to i jedini razlog ovako slaboga izdanja?

Slaven Belupo - Dinamo 1:1

Koprivnica. Stadion: Ivan Kušek Apaš. Gledatelja: 1732. Sudac: Dario Bel (Osijek). Pomoćnici: Goran Pataki (Đakovo) i Kristijan Novosel (Gat). VAR: Marin Vidulin (Kanfanar). AVAR: Ivan Starčević (Brezovac)

Slaven Belupo (3-4-3): Čović – Tepšić, Božić, Soldo – Mudražija (od 90. Žuljević), Marina, Jambor (od 85. Kocijan), Talys – Crnac (od 73. Perošević), Manaj (od 73. Krstanović), Hoxha (od 90. Christopolulos). Trener: Zoran Zekić.

Dinamo (4-2-3-1): Livaković – Ristovski (od 64. Moharrami), Šutalo, Perić, Ljubičić – Ademi, Bulat – Špikić (od 77. Menalo), Baturina, Bočkaj (od 46. Emreli)– Drmić (od 64. Petković). Trener: Ante Čačić.

Strijelci: 0:1 - Drmić (3., Bočkaj), 1:1 - Jambor (32., Crnac)

Žuti kartoni: Manaj. Mudražija (Slaven Belupo); Šutalo (Dinamo)

Crveni kartoni:



Tagovi

GNK DinamoSlaven BelupoHrvatska nogometna ligaHNLJosip DrmićNikola JamborBruno PetkovićPetar BočkajAnte ČačićZoran Zekić

Ostale Vijesti