Slavko Midžor/PIXSELL
Slavko Midžor/PIXSELL

Lokomotiva slavila protiv indisponiranog Osijeka, vratili se Kačavenda i Vasilj

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 04.02.23. | 16:52

Lokomotiva je stigla do tri boda minimalnom pobjedom nakon što je Bubanja iskoristio centaršut Pivarića i svladao Malenicu

Lokomotiva je potpuno zasluženo odnijela sva tri boda u srazu s Osijekom koji je odigrao možda i najslabiju utakmicu otkako je Rene Poms preuzeo klupu momčadi iz Gradskog vrta. Tek jedan udarac u okvir tijekom 90. minuta dvoboja u Kranjčevićevoj ulici bilo je puno premalo za ambicije Osijeka. Strijelac jedinog gola bio je Vladan Bubanja u 39. minuti.

“Bit će iznenađenja”, najavio je Poms u najavi utakmice. Malo tko se nadao da se pod time krije izostanak Kristijana Lovrića koji je završio na klupi. Na desnom krilu našao se Ivan Fiolić, dok je Mijo Caktaš završio na onom lijevom. U sastavu domaćina i nije bilo nekih promjena od onoga što se najavljivalo.


Lokomotiva je bolje otvorila utakmicu u Kranjčevićevoj ulici koja se igrala po jakom vjetru. Pokazali su više htijenja za razliku od gostiju koji su djelovali pomalo indisponirano. No, kao takvi su uspjeli prvi zaprijetiti nakon ubačaja Gržana kojeg je Čavlina sigurno izbio, dok je malo kasnije Fiolićev pokušaj otišao iznad gola.

Prvo veliko uzbuđenje stiglo je u 19. minuti kada je u istoj akciji Aliyu pogodio gredu, potom vratnicu da bi u trećem pokušaju lopta završila u rukama Marka Malenice.

Prvi udarac Osijeka u okvir stigao je nakon pola sata igre što dovoljno govori o priličnoj dozi sterilnosti u napadu gostiju. Dojam je da se cijelo vrijeme išlo na prokušanu varijantu u kojoj se dugim loptama tražio Mierez. Međutim, napadač Osijeka bio je odlično čuvan od obrane Lokomotive koja je puno bolju igru u prvom poluvremenu naplatila u 39. minuti.

Slobodan udarac s desne strane izveo je kapetan Josip Pivarić a pred petercem Osijeka najbolje se snalazi Bubanja koja glavom šalje loptu iza vratara Malenice.

S tih 1:0 otišlo se na odmor a nastavak nije ponudio ništa konkretno. Igralo se između dva šesnaesterca uz poneku priliku poput pokušaja Stojkovića kojeg je zaustavila vratnica, odnosno Kulenovićevog udarca koji odlazi pored gola.

Pola sata u igri Poms je pružio Lovriću i Živkoviću koji su zamijenili Caktaša i Fiolića. Nije pomoglo. Mladi vratar Lokomotive požutio je zbog odugovlačenja čak pola sata prije isteka regularnog vremena…

Aliyu je testirao spremnost Malenice, baš kao i Kulenović. Do kraja je Lokomotiva rutinski održala vodstvo uz malo nervoze s obje strane, a vrijedi spomenuti da je u igri nekoliko minuta proveo i Lukas Kačavenda koji se oporavio od ozljede, baš kao i Vasilj.

Lokomotiva - Osijek 1:0

Stadion u Kranjčevićevoj. Sudac: Duje Strukan (Split); pomoćnici: Bojan Zobenica (V. Gorica), Alen Jakšić (Solin). Četvrti sudac: Jakov Titlić (Potravlje). VAR: Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina), AVAR: Kruno Šarić (Šibenik).

Strijelci: 1:0 Bubanja (39. as. Pivarić)

Žuti kartoni: Marić, Mersinaj, Čavlina (Lokomotiva); Lovrić, Mierez (Osijek)

Lokomotiva: Čavlina - Cipetić, Mersinaj, De Hass, Milićević (od 88. Kalaica) - Marić, Bubanja - Aliyu (od 88. Kačavenda), Stojković (od 85. Vasilj), Pivarić (od 79. Goričan) - Kulenović. Trener: Silvijo Čabraja.

Osijek: Malenica - Barišić, Žaper, Čeberko (od 79. Omerović) - Gržan, Jugović, Nejašmić, Leovac - Fiolić (od 60. Živković), Mierez, Caktaš (od 59. Lovrić). Trener: Rene Poms.



Tagovi

NK OsijekLokomotiva ZagrebHNL

Ostale Vijesti