Igor Šoban/Pixsell
Igor Šoban/Pixsell

Dinamo na mjestu sreće, Šibenčanima sad već opasno gori (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 11.03.23. | 08:15

U sjeni Skupštine i 'pretumbacija' unutar kluba, Modri dolaze na Šubićevac po još jednu pobjedu

Pao je zadnjih dana sam nogomet u Maksimiru u drugi plan, bili su u Dinamu zaokupljeni Skupštinom, promjenama, ulaskom novih ljudi u klupske strukture. No, nogomet se nije prestao igrati, HNL traje, a Dinamo dolazi u Šibenik. Na mjesto sreće, možemo tako reći, na stadionu na kojemu je lani potvrdio naslov prvaka u sjajnoj atmosferi. Ante Čačić tamo je i osvojio i svoj prvi naslov s Dinamom, u prvom mandatu. Za taj ga stadion vežu lijepe uspomene.

Naravno, Dinamo se već polako prebacuje u ljetno planiranje, dolaskom Darija Šimića za prvog čovjeka maksimirske sportske politike, počet će i određene promjene u selekciji, transferima, nogometnoj školi, Dinamo će u novoj sezoni već imati novi izgled. I zato je svaka utakmica do ljeta također bitna, kako za Antu Čačića tako i za igrače, kao svojevrsna priprema za novu sezonu. Naravno, važne su, još uvijek i zbog bodova, treba potvrditi naslov, ali činjenica je da taj trofej Dinamu ne može izmaknuti.

"Čeka nas teško gostovanje, Šibenik je u borbi za ostanak, ali momčad koja se izgarnirala s dosta igrača, igraju kvalitetno ovog proljeća. Dobar domaćin, vegetacija još nije u punom jeku, ne očekujem najbolji travnjak, tako da nam neće biti lako. Ali, tražimo tri boda, ako budemo pravi, onda će to i semafor pokazati.", rekao je Ante Čačić, koji će na Šubićevcu igrati bez kapetana Arijana Ademija. Šteta, jer bila je to prilika da se Ademi, prije odlaska u Kinu, oprosti od stadiona na kojemu je započeo ozbiljnu karijeru, pitanje je hoće li imati novu priliku. No, tako je, valjda, zapisano u zvijezdama, Dinamo će u Šibeniku biti bez svog kapetana.

Pitanje je hoće li Čačić računati na Luku Ivanušeca i Dinu Perića, koji su osjetili manje probleme, ali moguće je da će poneku minutu dobiti Boško Šutalo, koji se jesenas ozlijedio baš na Šubićevcu, baš na tom travnjaku. Doduše, ne znamo koliko je pametno prvi put ga gurnuti u vatru nakon takve ozljede baš na istom mjestu, ali, eto, kao i u Ademijevu slučaju, možda nogomet i kod Boška Šutala napiše neobičnu priču.

"Želimo odigrati još jednu dobru utakmicu, pokazati naš pobjednički gard", poručuje Čačić prije svake utakmice, takav Dinamo najavljuje i u Šibeniku. Inače, igrat će Modri u Šibeniku i u polufinalu Kupa, bit će to, na neki način, važniji dvoboj od ovoga, iako, nema razloga da Čačić skriva karte. Modri neće ići s pola gasa, cilj je što prije i što više odmaknuti Hajduku. S druge strane Šibenik je daleko od sigurne zone. Lakše bi domaćini disali da Gorica nije uspjela preokrenuti utakmicu protiv Istre i slaviti 5:4, međutim, sad imaju samo četiri boda ispred Goričana i žive pod pritiskom. Naravmo, Dinamo ne slovi kao momčad protiv koje se mogu vaditi, ali bodovi su im jako bitni.

"Dobro smo se spremili i analizirali protivnika. Sljedeće utakmice neće biti lagane, ali u svakoj ćemo igrati hrabro i pokušati napravi nešto veliko.", kaže Damir Čanadi, trener Šibenčana, koji vjeruje da će njegovi napadači imati više sreće nego u zadnje dvije utakmice, u porazu u Varaždinu i remiju (0:0) s Istrom.

"Napad nam je u Varaždinu imao šanse. Bile su velike, ali nismo ih realizirali. Takve stvari na kraju čine razliku od drugog do devetog mjesta. Obrana je bila dobra, Varaždinu smo dali tri šanse, a dvije su iskoristili. Istra nije zapucala na gol. Vrijeme je da krenemo igrati kako znamo.Dinamo nam neće dati prostora, nema tu igranja na 0:0. Protiv Dinama to može proći samo na veliku sreću.", najavio je Čanadi, koji ne može računati na četvoricu igrača, Duju Čopa, Leona Krekovića, Ikera Poza i Josipa Kvesića.

Utakmica u Šibeniku počinje u 18.10 sati (MaxSport 1). Glavni sudac je Patrik Kolarić (Čakovec), pomoćnici su mu Vedran Đurak (Sv.Ivan Zelina) i Ivan Starčević (Bjelovar), VAR sudac će biti Mario Zebec (Cestica), a AVAR Bojan Zobenica (Velika Gorica).

MOGUĆI SASTAV ŠIBENIKA (4-3-3)

MOGUĆI SASTAV DINAMA (4-1-4-1)



Tagovi

GNK DinamoNK ŠibenikDamir ČanadiAnte ČačićHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti