Germanijak.hr
Germanijak.hr

Dinamo 1400 dana bez poraza u Rijeci! Sjećate li se momčadi koja je zadnja pala na Rujevici?

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 28.04.24. | 08:30

Igor Jovićević tada je dobio otkaz, a prvih 11 Dinama igralo je zajedno tad i nikad više, nekih se igrača uistinu teško sjetiti

Dinamo je ostvario svoj dio plana, na Rujevicu u nedjelju stiže sa stopostotni učinkom u zadnjih sedam HNL utakmica! Pobjedom u Varaždinu (1-0) zasjeo je i na vrh HNL ljestivce, a o nedjeljnom dvoboju Lokomotive i Rijeke ovisi hoće li i taj veliki, ključni derbi dočekati kao lider prvenstva, ili će to ipak biti Rijeka. No, bez obzira na ishod te utakmice, Dinamo na Rujevicu sigurno ne dolazi kao autsajder, Modri su u pobjedničkom nizu, podignuli su formu i sigurno na noge Rijeci stižu puni samopouzdanja. A da se na Kvarneru imaju čemu nadati dokazuje i tradicija, Dinamo se na Rujevici u zadnje vrijeme osjeća jako dobro. Recimo, može li se itko sjetiti zadnejg Dinamova poraza u Rijekinu gnijezdu i momčadi, koja se zadnja otamo vratila pognute glave? Statistika je, definitivno, na strani Dinama.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Zvuči čak pomalo i nevjerojatno da je Dinamo zadnji put, gledajući današnji datum, na Rujevici izgubio prije 1393 dana, do same utakmice bit će točno 1400 dana od zadnjeg poraza Modrih na tom stadionu u HNL-u. A kakva je tek bila momčad Dinama u toj utakmici? Kladimo se da je vrlo malo onih, koji bi se mogli sjetiti prvih 11, koji su tada istrčali na travnjak Rujevice, nekih se igrača nitu u Maksimiru više ne sjećaju. Dakle, bilo je to u sezoni 2019./2020., prvenstvo je, kao i sva u Europi, bilo prekinuto i nastavljeno tek na ljeto. Svoj su derbi Rijeka i Dinamo igrali 5.srpnja 2020., kao i ove sezone, u 33. kolu. Dinamo je već osigurao naslov prvaka, momčad je bila u svojevrsnom raskoraku i u razdoblju loših rezultata. Trener Dinama bio je Igor Jovićević, koji je na teren poslao momčad u kojoj su igrali, primjerice, Tin Hrvoj, koji ima ukupno dva nastupa za Dinamo, a danas je u slovenskom Radomlju, Francois Moubandje, Mario Ćuže i Sandro Kulenović, a tek je četvrtu utakmicu u modrom dresu igrao Bartol Franjić.


Dakle, momčad koja nikad prije i nikad poslije nije igrala zajedno, sklepana sa svih strana, ali, unatoč tim problemima i osiguranom naslovu bila je to i Igoru Jovićeviću zadnja utakmica na Dinamovoj klupi. Rijeka je slavila 2-0, drugi je dan Jovićević dobio otkaz, zamijenio ga je Zoran Mamić. Da, tako je davno to bilo! Strijelci za Rijeku, spomenimo i to, bili su Joško Gvardiol (autogol) i Antonio Čolak. Danas najskuplji branič svijeta igrao je svoju prvu, pravu seniorsku sezonu, a na Rujevici se, eto, upisao u statistiku tako što je, želeći izbaciti loptu iz igre, svladao Livakovića. Od Dinamovih igrača iz te momčadi i danas su u Maksimiru Ademi i Kulenović, iz Rijekinih prvih 11 na Rujevici više nema nikoga, a Tibor Halilović, koji je tada bio u bijelom, danas igra u plavom dresu.

Od toga, COVID-om okićenog poraza, prije gotovo četiri godine, Dinamo je u HNL-u na Rujevici gostovao sedam puta. Pobijedio je četiri puta (1-5, 1-2, 2-7, 1-2) i triput remizirao (2-2, 3-3, 2-2). Uzdaju se u Maksimiru u tradiciju, dok se Riječani nadaju da će presuditi zakon velikih brojeva i da Dinamo nakon toliko vremena konačno mora pasti! Jer, doista, gledajući Dinamovu momčad, koja je zadnja položila koplja u Rijeci, bilo je to stvarno davno, davno...



Tagovi

GNK DinamoHNK RijekaSergej JakirovićIgor JovićevićHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti