Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell

Jakirović: „Burno sam reagirao, teško je to preživjeti", Šafarić: „Sad je Dinamo u prednosti“

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 27.04.24. | 19:30

Dinamov trener zadovoljan zbog pobjede, ali ljutit zbog silnih promašaja u Varaždinu

Dinamov trener Sergej Jakirović bio je, kako je i sam rekao, prezadovoljan pobjedom. No, nije da se nije oznojio, pogotovo u završnici utakmice u Varaždinu, gdje je Dinamo slavio 1-0.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Čestitam momcima na zahtjevnoj i dobroj utakmici. Nikad nije bilo lagano, očekivali smo Varaždin u ovoj formaciji. Kontrolirali smo stvari čitavu utakmicu, ali nekad nešto prođe, kao što je njima prošla pred sam kraj. Nisam bio zadovoljan u prvom dijelu, bio je naglasak da više pucamo, centriramo, onda je Vidović to odmah učinio i zabili smo gol. Imali smo meč-loptu, nekoliko šansi, nismo realizirali, nisu ni oni preko Dabre, prezadovoljni smo s tri boda.", rekao je Jakirović, koji je u jednom trenutku ljutito bacio bočicu s vodom, nakon dva-tri promašaja njegove momčadi.

"Teško je to preživjeti, naravno da sam burno reagirao, znao sam da nam treba drugi gol. Trebao je Sučič pucati umjesto da je komplicirao, nitko ne bi bio sretniji od njega i Brodića da su postignuli gol."

Dinamo je, barem do nedjelje navečer, prvi na ljestvici.

"Naš cilj je bio doći na prvo mjesto, da preskočimo Rijeku. Igraju s Lokomotivom, sve pobjeđuju, čeka nas težak suparnik idući vikend."

Petković već dugo nije zabio gol.

"Petković ima slobodu, jako dobro to koristi. Mogao je pucati više puta, ali to je jače od njega, on voli dodati. Volio bih da češće šutira, kad je otvoren šut, bio bih sretan."

Nikola Šafarić, trener Varaždinaca, također nije bio nezadovoljan, unatoč porazu.

"Puno kvalitetnija utakmica od one u Zagrebu. Dinamo je stvorio neke šanse, imali smo dobar blok. Rano su poveli u nastavku, rutinski su priveli kraju, ali vidjela se nervoza nakon promašaja. Kao da su znali da ćemo imati opasnu situaciju, nismo zabili. Čestitam Dinamu na tri boda, ali zadovoljan sam svojim igračima."

Tko je sad u prednosti u borbi za naslov?

"Dinamo je sad u prednosti, vidjet ćemo sutra, možda opet bude Rijeka. Sad Rijeka mora stizati Dinamo, bit će zanimljivo, može se i riješiti prvenstvo u ova dva kola."



Tagovi

GNK DinamoSergej JakirovićNikola ŠafarićNK Varaždin

Ostale Vijesti