Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell

Dinamo opet promašivao i strepio, ali Vidović je opet bio 'Oršić'! Ademijev 400. nastup, Modri na vrhu

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 27.04.24. | 18:50

Dabro je pet minuta prije kraja susreta imao zicer, nije pogodio i Modri su slavili. Prije toga Dinamo je promašio puno velikih šansi. Ali je preživio, pobijedio i barem na jedan dan predvodit će HNL karavanu

Puno prilika, puno promašaja, realizacija je opet štekala, a Dinamo, zahvaljujući tome, opet strepio do samog kraja. Iako nije trebao, mogao je ta tri boda uzeti mnogo ranije. Ipak, jedna majstorija, udarac i pogodak u maniri Mislava Oršića, koju je svojim navijačima darovao Gabriel Vidović, na kraju je bila dovoljna za trijumf u Varaždinu. (0-1). Dinamo je zasjeo na vrh HNL-a, barem na 26 sati, tada ćemo znati je li ga Rijeka uoči velikog derbija na Rujevici iduće nedjelje opet preskočila. Važna je stvar za Sergeja Jakirovića što nitko od njegovih igrača nije zaradio treći žuti karton, momčad će za Rujevici biti kompletna!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bezbroj je primjera da je ovakve utakmice najteže igrati. Ovakve, u kojima je pobjeda jedini izbor, a nju su svi već odavno upisali, suparnik, koji se više ne bori nizašto, osim za prestiž. Uz podršku većine na punim tribinama, na kojima se pobjeda već unaprijed slavi. Nije ni Dinamu u Varaždinu bilo ništa lakše. Nije Sergej Jakirović dirao udarni sastav, zaigrao je s istih 11 kao protiv Lokomotive, no, Varaždinci su otraga bili čvrsti, gusti, bio je to vrlo stabilan 'autobus', koji nije lako probiti. Imao je Dinamo dominaciju, kombinirao do šesnaesterca, pokušavao biti konkretan u završnici, međutim, malo je toga prolazilo. Jednom se Baturina našao sam pred Zelenikom, oklijevao je i izgubio loptu, zaradio je Petković pljesak za seriju driblinga u kaznenom prostoru, koja nije dobila pravi nastavak. Sučić je bio razigran, bila je to dobra situacija, ali, Zelenika je odlično reagirao i obranio nogom. Potom, opet Sučić, s ruba šesnaesterca, lijevom nogom pogodio je vratnicu! A kad se tako igra, svi ispred jednog gola, zna se se dogoditi da sijevne pred drugim.

Maxime Bernauer nije imao svoj dan. napravio je tri velike pogreške. Jednom mu je Dario Bel progledao kroz prste, odnosno, sudio je prekršaj, iako je Francuz izgubio loptu (Činilo se, čisto), a Varaždinu se otvaral kontra. Drugi put je izgubio loptu oko centra, Drožđek se sjurio prema Dinamovoj obrani, ali se poskliznuo i prilika propala. A onda je Bernauer loše reagirao u skoku, Boršić je došao do lopte, matirao Nevistića, ali je s gol-crte loptu izbacio Theophile! Ni iz čega, Dinamo je, kao i jesenas mogao biti u minusu. Samo, ovog bi puta taj minus mogao biti vrlo nezgodan, koban. Baturinin udarac preko gola s 20-ak metara i slobodnjak Postonjskog s istim epilogom s više od 30 metara zaključili su prvo poluvrijeme.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Bilo je nekoliko kandidata, koje je Jakirović mogao zamijeniti na poluvremenu, među glavnim je bio Gabriel Vidović, jako je malo napravio u prvih 45 minuta. No, Dinamov ttener odlučio je 'odmoriti' Špikića, ušao je Kaneko, koji je baš jesenas u Varaždinu odigrao jednu od svojih najboljih partija u Dinamovu dresu, promašio je tada dva zicera, ali i asistirao za bod u sudačkoj nadoknadi. Vidović je, tako, zadržao trenerovo povjerenje i bio je to pun pogodak. Već u prvom napadu, nakon 50-ak sekundi drugog dijela, sam se 'provozio' po rubu šesnaesterca i opet, kao i u nedavnoj utakmici protiv istog protivnika pogodio 'oršićevski' suprotne rašlje. Zelenika nije imao nikave šanse, golčina Vidovića, koji u završnici sezone postaje jaki Dinamov adut. Bio je to njegov sedmi gol u HNL-u ove sezone, deveti ukupno, treći u zadnjih pet utakmica.

Taj je pogodak dao Dinamu dodatna krila, Modri su krenuli po drugi pogodak. I bili su mu blizu. Petkovićev udarac glavom 'skinuo' je Zelenika, Brodić je potom već zaobišao domaćeg vratara, ali je loptu, poput Theophilea, s gol-crte izbacio Jelenić. Zatim je matnu poziciju imao Sučić, sjajno ga je proigrao Baturina, no, mladi veznjak, sam pred Zelenikom, počeo je komplicirati, driblati, otišao je predaleko i upropastio čisti zicer. Sergej Jakirović u tom je trenutku svom snagom bacio bočiću vodu na tlo, znajući da bi se takvi promašaji mogli osvetiti, ipak 0-1 nije prednost koja jamči miran kraj. Uostalom, ima već dovoljno iskustva iz ove sezone, pa i iz nekoliko susreta s Varaždinom, koji su često nudili sličan scenarij. I, nije bio daleko, uspio je Dabro pobjeći Dinamovoj obrani, prošao je i Nevistića, a onda iskosa pogodio vanjski dio mreže. Svim Dinamovim navijačima na varaždinskim tribinama u tim je trenucima zastao dah...

Dok je neizvjesnost još trajala, zapravo, dok pobjednik nije bio riješen, u 85.minuti u igru je ušao Arijan Ademi. Ne bi to bilo ništa posebno da time nije upisao svoj 400.nastup u Dinamovom dresu! Drugi igrač u Dinamovoj povijesti, koji je prešao tu čarobnu granicu. Ispred njega je još uvijek, čini se nedostižnim, Dražen Ladić sa 468 nastupa, ali Ademi ima 22 trofeja. I ove sezone lovi još dva! Dinamo je sad na vrhu, barem jedan dan, uz dosta muke ad acta je 'bačen' i Varaždin. Jedini stadion u HNL-u na kojem Dinamove ove sezone nije slavio je - Rujevica!

Varaždin – Dinamo 0-1

Varaždin. Stadion: Varteks. Gledatelja: 8677. Sudac: Dario Bel (Osijek). Pomoćnici: Marjan Tomas (Vladislavci) i Dino Knez (Osijek). VAR: Ivan Bebek (Rijeka). AVAR: Kruno Šarić (Županja).

Varaždin: Zelenika – Nekić (od 61.Škaričić), Jelinić, Ba (od 83.Lesjak) – Vukčević, Lusavec, Postonjski, Boršić (od 70.Vuk) – Mitrovski (od 83.Poludrugač) – Dabro, Drožđek (od 70.Domjanić). Trener: Nikola Šafarić.

Dinamo: Nevistić – Bernauer, Theophile-Catherine, Ristovski – Mišić – Špikić (od 46.Kaneko), Sučić (od 84.Ademi), Baturina (od 90.Rog), Vidović (od 71. Hoxha) – Petković, Kulenović (od 71.Brodić). Trener: Sergej Jakirović.

Strijelci: 0-1 – Vidović (46.)

Žuti kartoni: Postonjski, Nekić; Špikić, Brodić.

Crveni kartoni: -




Tagovi

NK VaraždinGNK DinamoGabriel VidovićSergej JakirovićHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti