REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Dalić: “Nisam nikad rekao da ću otići nakon Eura”

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 28.12.23. | 12:36

Izbornik je pojasnio neke svoje izjave dane Novoj TV nakon ždrijeba skupina

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić bio je gost Lovorka Magdića u programu Hrvatskog radija.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U razgovoru koji će se u cijelosti moći čuti u subotnjem izdanju emisije Sport i glazba, Dalić se osvrnuo na sadržajnu 2023. godinu koju je obilježio nastup u finalu Lige nacija kao i poslovično turbulentne kvalifikacije za Euro.

“Bilo je teško, navijači su već kupovali smještaj i karte za Njemačku, a mi doveli sve to u pitanje. Bilo je to vrlo teških mjesec dana za mene i zbog toga sam rekao da nikad nisam osjetio veći motiv nego za te dvije završne dvije utakmice s Latvijom i Armenijom. Imali smo taj mač nad glavom, iako nije bilo realno da Wales dobije obje utakmice, ali fokus je bio da mi pobijedimo naše dvije utakmice i to smo učinili, pa je na kraju sve ispalo dobro.”

Najavio je izbornik i planove u godini pred nama, a govorio i o svojoj budućnosti na klupi Vatrenih nakon Europskoga prvenstva u Njemačkoj…

“Očekujem da se dobro pripremimo za lipanj. Želim da svi igrači budu zdravi, da imamo dobar izbor za Europsko prvenstvo i da napravimo pravu stvar. Korak po korak, za početak proći grupu… Moj ugovor do 2026.godine? Nikad se nisam vezao za ugovor, već za osjećaj, motivaciju i rezultate. Nakon Eura ćemo vidjeti kakva je situacija. Nisam nikada rekao da ću otići nakon Njemačke, već sam dao naznaku da ukoliko se dogodi da ne budem toliko moćan, sposoban, motiviran i spreman, da će doći vrijeme za nekog mlađeg s više energije. To vrijeme će svakako doći, ali sad je o tome rano govoriti, moj je fokus na Euru, motiviran sam da nešto napravim s Hrvatskom, a nakon toga ćemo razgovarati što i kako dalje.”

Cijeli razgovor emitirat će se u subotnjoj emisiji Sport i glazba od 15 sati na Drugom programu Hrvatskoga radija. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Zlatko DalićHrvatska nogometna reprezentacijaVatreniEuro 2024

Ostale Vijesti