REUTERS/Amr Abdallah Dalsh
REUTERS/Amr Abdallah Dalsh

Dalić: "Igrači nisu kalkulirali, ali nedostajalo nam je brzine i dubinskih lopti"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 24.03.24. | 10:11

Izbornik nije pretjerano zadovoljan izdanjem protiv Tunisa

Jutro nakon ogleda s Tunisom Zlatko Dalić ponudio je svoja razmišljanja o prolasku nakon raspucavanja. Jasno je da hrvatski izbornik nije bio pretjerano zadovoljan, što je i potvrdio u razgovoru za Sport klub.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

„Nismo bili brzi, falilo je utrčavanja u prazan prostor i dubinskih lopti. Nismo dolazili do situacije za gol, imali su i oni šanse. Penali su i kvaliteta i lutrija, a ovaj put smo dobili. Dečki nisu kalkulirali niti su se štedili, dali su sve od sebe i u prijateljskoj utakmici. Cilj je bio dati šansu svim igračima, moramo biti zadovoljni jer smo u finalu, šteta je Erlićeva ozljeda. Osjetio je aduktor pa je na vrijeme izašao van, nadam se da nije velika ozljeda“.

Izbornik je u Kairo doveo četiri golmana. Dominik Livaković branio je gol u prvom poluvremenu, nakon čega ga je zamijenio Ivušić, koji se pokazao u jako dobrom svijetlu.

„Odlučili smo dati šansu svim golmanima, u sljedećem će susretu braniti Kotarski i Labrović. Ivušić je obranio tri penala i odveo nas u finale, to je sjajno. Pokazao je da mogu računati na njega“, komentirao je Dalić pa dodao i kako žali što je posjećenost bila nikakva.

„U Egiptu navijači imaju zabranu doći na utakmice, čak i u prvenstvu. Da nije bilo zabrane, bilo bi 70.000 ljudi! Šteta, nogomet je za gledatelje i ljude. Ali fascinantno je što su oni koji su bili skandirali ime Luke Modrića, to je sjajno i to što je doživio pokazuje koliko je velik. Dođemo u Egipat i svi navijaju za njega“.

Hrvatska će u utorak u 21 sat igrati finale turnira protiv Egipta.



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaZlatko DalićHNS

Ostale Vijesti