Matija Habljak/Pixsell
Matija Habljak/Pixsell

OCJENE - Hrvatska: Kad nije Livi onda je Ivi! Hrvatska za Euro sprema isti recept

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 23.03.24. | 23:55

Ivušićeve obrane jedanaesteraca potpuno zasjenile sve ostalo na utakmici, revijalnu utakmicu Hrvatska je odigrala - revijalno

Ovako smo ocijenili hrvatske nogometaše u pobjedi nad Tunisom. Tko je po vama zaslužio prolaznu ocjenu, tko je zakazao?

Dominik LivakovićVratar
Zamijenjen na poluvremenu. Nije imao posla, Tunis je imao priliku u prvom dijelu, ali lopta je otišla iz njegova vidokruga, nije ni trebao reagirati. Možda bismo, da je priznat tuniški pogodak, raspravljali je li mogao istrčati, ali s obzirom da je bilo zaleđe, nema razloga za razglabanja o toj situaciji. Dvije-tri lopte, koje su došle do njega, rutinski je uhvatio.
Ocjena
-
Josip JuranovićObrana
Promašeni jedanesterac, loše je pucao, ali ni u onih 90 i nešto minuta, nije se posebno proslavio. Njegovi su ubačaji rijetko bili precizni, a u prvom je poluvremenu imao sreće što je jedan njegov obrambeni propust nije kažnjen, bio je to zicer za Tunis. Da, imao je i nekoliko dobrih obrambenih reakcija, ali, sve u svemu skromno, nije to bila njegova velika utakmica. Za zgusnutu obranu Tunisa, on je mogao biti rješenje, ali nije donio dovoljno u tom dijelu igre.
Ocjena
5.5
Martin ErlićObrana
Igrao do 58.minute. Najveći pehist ove revijalne utakmice, jer, morao je izaći zbog ozljede. Imao je prije toga manjih nesigurnosti, ali pamitmo i jedan odličan blok kod pokušaja Tunižana, još nekoliko sigurnih reakcija, većinom je bio na pravom mjestu. Pamtomo i onaj njegov pokušaj nakon prekida, koji je pronašao glavu Kramarića i bila je to dotad najbolja šansa Hrvatske. Čini se da se baš kod tog udarca i ozlijedio.
Ocjena
6.5
Joško GvardiolObrana
Nije ni on najbolje reagirao kod zicera Tunisa u prvom dijelu, kao da je ostao u raskoraku, ali mogao ga je 'izvaditi' Juranović, koji je kiksao. No, nakon toga Gvardiol je bio siguran, autoritativan pred svojim golom, znao je dobro iznijeti loptu, doći i u suparnički kazneni prostor. Dobra razina, Joško u svojem stilu.
Ocjena
6.5
Borna SosaObrana
Osim jednog trenutka nepaženje, kad mu su Tunižani pobjegli po njegovoj strani i stvorili nam neprilike te promašili zicer, odradio je svoj dio posla u tom dijelu igre vrlo korektno. Od njega uvijek očekujemo opasne centaršute, u prvom poluvremenu nije ih u bilo, u nastavku ipak nešto više, premda na kraju nijedan nije donio neku veliku opasnost, uvijek su te lopte bile problemi za suparničku obranu i stvarale joj pritisak.
Ocjena
6
Luka ModrićVezni red
Igrao do 59.minute. S nekoliko je poteza pokazao opet kakav je majstor, malobrojnoj publici, koja je svaki njegov potez pratila pljeskom i ovacijama, demonstrirao je i svoju čuvene 'vanjsku', prilikom jednog proigravanja. Igrao lakoćom, zaustavljali su ga Tunižani uglavnom prekršajima. No, često ni on nije imao rješenja za gusti protivnički pred šesnaestercem, a kad ih je in našao, suigrači kao da nisu bili spremni za njegova dodavanja.
Ocjena
6.5
Marcelo BrozovićVezni red
Igrao do 59.minute. Nije ga bilo u kreaciji i završnici, ali je bio vrlo aktivan i prisutan u presingu na suparničke linije i prekidanju tuniških napada već u samom začetku. Dojam je da koji put i mogao oprobati udarac, pokušati opaliti s 20-ak metara, no nije se odlučio na takvu opciju.
Ocjena
6
Mateo KovačićVezni red
Igrao do 68. minute. I on je vrlo dobro radio defenzivni pritisak, prekidao tuniške napade, probijao linije. Ali, izostala je i kod njega konkretna završnica, neki potez kojim će sam sebe 'nagraditi' za dobar pristup. Našao se i u šesnaestercu, ali bez konačne odluke, bez udarca i opasnosti za suparnička vrata.
Ocjena
6
Mario PašalićVezni red
Probudio se u drugom dijelu, imao jednu odličnu priliku kad je pucao glavom, nije bio daleko pogotku ni u samoj završnici, nakon udarca prezimenjaka Marca. Po običaju je Mario bio miran i siguran s bijele točke, precizan. Nije mu idealna pozicija na desnoj strani, to već znamo, ali on uvijek pošteno odigra svoju rolu, zahvalan pojedinac Dalićeve škvadre, uvijek nešto donese.
Ocjena
6.5
Andrej KramarićNapad
U prvom poluvremenu mogli bismo upotrijebiti onu 'veliki promet, mala zarada.' Mučio se, odlazio po loptu i na krilo, pokušavao 'jedan na jedan', jer lopta do njega nije uspjela doći. A onda je u nastavku prvo odlično pripremio šansu Mariju Pašaliću, potom i on sam, lukavo kao što zna, pokušao glavom, okrenut leđima, proslavio se suparnički vratar. I, s kapetanskom trakom na ruci zabio je u raspucavanju, hladnokrvno.
Ocjena
6.5
Luka IvanušecVezni red
Igrao do 68.minute. Dobro je počeo, imao priliku nakon nekoliko minuta, nije to bio dobar udarac. Izgledao je raspoložen, međutim, nakon toga više nije uspio pobjeći obrani suparnika, niti opasnije zaprijetiti. Sve do pred izlazak iz igre, kad je pucao s lijeve strane, gađao suprotni kut, nije to bilo daleko od vratnice. No, Lukin pristup nikad nije upitan, dosta je pokušavao, želio i proigrati, međutim, obrana suparnika bila je uvijek na mjestu.
Ocjena
6
Ivica IvušićVratar
Ušao u 46.minuti. Utakmica, koju će dugo pamtiti, iako nije veliko natjecanje, iako nisu kvalifikacije. Ali, obranio je tri jedanaesterca, ušao u elitno društvo Subašića i Livakovića, koji su to, doduše, napravili na Svjetskom prvenstvu. Ivušić nas je izvukao kad se činilo da je situacija bezizlazna, ostavio nas u igri i dao nam novu šansu, a onda nam i donio pobjedu. Kad tu nije Livi, onda se ukaže Ivi!
Ocjena
8.5
Duje Ćaleta-CarObrana
Igrao od 58.minute. Ušao je dobro, imao priliku glavom, ali nakon toga bio dosta nesiguran u obrani, na svojem radnom mjestu. Propustio je Ltaiefa, koji je glavom s pet metara mogao matirati Ivušića i poslati Hrvatsku u borbu za treće mjesto. Poslije je kratko vratio loptu Ivušiću, koji je na vrijeme istrčao, a potom i krivo stajao kod auta, iz kojega je lopta došla do šesnaesterca i igrača, kojega je trebao čuvati.
Ocjena
5.5
Marco PašalićNapad
Igrao od 58. minute. Šansa Ltaiefa došla je nakon njegova nespretna dodavanja kod svog šesnaesterca. Ali, brzo se prešaltao u višu brzinu i podsjetio na onog Pašalića iz prvog dijela sezone u Rijekinom dresu. Odličan je bio pokušaj u zadnjim minutama, teško ga je zaustavio tuniški vratar. No, Marco Pašalić nije pobjegao od odgovornosti, iako je među mlađima na terenu, pucao je u raspucavanju i zabio zadnji pogodak, pokazalo se, pobjednički.
Ocjena
7
Nikola VlašićVezni red
Igrao od 59.minute. Nije loše ušao s klupe, donio je Hrvatskoj još malo čvrstine u vezni red, dodatno utjecao na veći pritisak prema golu Tunisa u završnici. Ipak, promašio je s bijele točke, prvi udarac, srećom, Ivušić ga je izvukao.
Ocjena
6
Bruno PetkovićNapad
Igrao od 68.minute. Nije napravio puno u tih 25 minuta, iako je svojim stilom igre otvarao prostor suigračima, navlačio na sebe dva ili tri igrača. Ipak, učinak ne odveć velik, ali okrunjen isto pogotkom u raspucavanju. Vratar ga je pročitao, nije bio daleko niti od obrane, no, znamo da je Petković majstor za jedanaesterce, kad puca ozbiljno i koncentrirano.
Ocjena
6.5
Lovro MajerVezni red
Igrao od 68.minute. Njegovi su ubačaji bili opasni i konkretni, Hrvatska je zamalo zabila i prije 90.minute. Ima rješenja, nije predvidljiv i Tunisu je trebalo neko vrijeme da ga 'pohvata'. Dakako, višu ocjenu zaslužio je i on za precizan udarac s bijele točke, to mu je sad već speecijalnost.
Ocjena
6.5
Zlatko DalićTrener
'Utakmica, zapravo, kakvu smo i očekivali. Znali smo da neće biti to rapsodija, obično ovako igramo 'revijalke', ali hrvatski recept, raspucavanje s bijele točke, opet je donio pobjedu. Naravno, rezultat nije najbitniji dio ove turneje, izbornik je prije svega došao po 'atmosferu', nju je vjerojatno i dobio, ovakve pobjede je mogu još dodatno nabildati. Dobro je rasporedio snage, vjerojatno i dobio neke odgovore, iako je dojam da nismo pokazali ništa novo. Dapače, opet dva lica, malo pravih akcija i neefikasnost.
Ocjena
6.5



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijatuniska nogometna reprezentacijaIvica IvušićZlatko DalićVatreni

Ostale Vijesti