Ivo Čagalj/PIXSELL
Ivo Čagalj/PIXSELL

Cukrov za Germanijak: "Hajduku i Dinamu je sezona stala u dva Derbija, a prvak će biti tko bude imao zdraviju glavu"

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 27.03.24. | 08:01

Nekadašnji igrač Bijelih i predsjednik Udruge veterana Hajduka o finišu sezone

Šibenčanin Nikica Cukrov (70) igrao je u bivšoj državi za klub iz svog grada, a potom za Rijeku i Hajduk, trenirao brojne klubove, ali u srcu mu je samo jedan poseban. Potvrda za to je i nedavno imenovanje za predsjednika Udruge veterana Hajduka, zajednice bivših igrača koji od momčadi Mislava Karoglana u Derbiju očekuju samo jedno - pobjedu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Odazvao se rado legendarni Cukrov za Germanijak kako bi iznio svoja razmišljanja o jednoj od uzbudljivijih sezona HNL-a, a započeli smo pitanjem o novoj funkciji...

"Imati bilo kakvu funkciju u Hajduku, normalno da je to velika čast. Biti predsjednik veterana, među toliko klasnih i velikih igrača, sigurno mora biti čast, a ja sam zadovoljan i ponosan što je to tako", za početak će Cukrov.

Derbi je u subotu, jedni i drugi moraju dobiti...

"Nema se tu što reći osim da je u dvije utakmice stala Hajdukova sezona. Nema popravnog. Ako se ne dobije u prvenstvu, onda se zaostaje i teško je očekivati da će dva konkurenta napraviti po dva kiksa. A polufinale je polufinale, jedna utakmice, dok se u finalu igraju dvije. U svakom slučaju, u ove dvije utakmice bi Hajduk pobjedama ostao u mogućnosti za osvajanje prvog mjesta. A u slučaju poraza, bila bi to nemoguća misija."

Što bi moglo presuditi u prvoj utakmici?

"U svakom dvoboju presudi odnos prema igri, kako si spremio glavu. Naravno, nekad presudi i sreća. U svakom slučaju, budemo li ustrašeni, nema od toga ništa."

Kao i uvijek se kao ključni igrači spominju Marko Livaja s jedne i Bruno Petković s druge strane. Možete li izdvojiti još nekoga?

"Svatko može imati svoj trenutak, kao što je bilo i u dosadašnjem dijelu prvenstva. Kod Hajduka ima više igrača koji su odlučivali utakmice. U posljednjim utakmicama neke pogotke je dao Krovinović koji je ranije nije došao blizu gola. Sahiti uvijek ima neke svoje role, Dajaku je znao koristiti prilike kada je igrao te zabijao. Po meni je glavna stvar pristup i spremnost u glavi."

A kod Dinama?

"Osim Petkovića odskače Baturina, ali ima još pojedinaca poput Ademija koji se uvijek nađe u šansi, ima dobar udarac iz daljine, tu je još Sučić... Oni imaju veliki kadar igrača, rotiraju. Netko uvijek iskoči, premda su puno promašivali ove sezone. Za jedne i druge su ove dvije utakmice su presudne."

Koliko će biti različite te dvije utakmice?

"Sve će ovisiti o prvoj utakmici, prva je uvijek najvažnija, za sljedeću ima vremena misliti o njoj. Treba se odraditi prvenstvena, a onda se okrenuti Kupu. Kup je specifično natjecanje, nema više popravka ako izgubiš. Ali isto tako je i prvenstvo došlo u tu fazu da nema popravnog ako izgubiš utakmicu."

Igrali ste i u Rijeci koja je ovo kolo kod Rudeša... Kako vidite njih, drže vrh?

"Imaju najlakši posao, a eventualnim kiksom Dinama ili Hajduka, Rijeka bi imala, neću reći nedostižnu, ali veliku prednost."

Uskoro je i Jadranski derbi na Rujevici?

"Ako ne pobijedimo Dinamo, Jadnranski derbi bit će manje važna utakmica. A i ako dobiješ, moraš čekati njihov kiks. Ne ovisi Hajduk više sam o sebi. A ako dobiješ obje, onda bi više ovisio o sebi."

Rijeku nitko nije vidio na početku kao pretendenta za naslov, a u drugom dijelu prvenstva ne puštaju prvo mjesto?

"Rijeka je dovela dosta novih igrača koji su za mnoge bili nepoznanice. Kao i puno puta do sada pokazalo se da pogodili. Mladi su, željni dokazivanja, imaju kvalitetu i među njima je stariji Marko Pjaca koji odskače u našoj ligi. Ukomponiriali su dobru momčad, željni su, gladni i za sada uspijevaju."

Kako vidite rasplet? Po svemu bi se više trebalo znati nakon dva naradna kola koja bi mogla presuditi...

"Tako je. Ova dva-tri kola bi mogla biti presudna. Bit ćemo pametniji poslije prvog Derbija Hajduka i Dinama, a poslije Jadranskog derbija puno pametniji."

Teško je išta prognozirati ili ipak možete?

"Nezahvalno je i teško. Situacija takva da svatko svakoga može dobiti. Nema iznenađenja. Bilo što da se dogodi, nije iznenađenje. Vidjet ćemo tko će biti najzdravije glave, imati najviše strpljenja i živaca, pa možda i najviše sreće", zaključio je Cukrov.



Tagovi

Nikica CukrovHajdukGNK DinamoDerbiHNK RijekaJadranski derbiHrvatska nogometna ligaHrvatski nogometni kupintervju

Ostale Vijesti