Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Dinamo je zabio samo jedan gol u zadnjih pet na Poljudu. I to s bijele točke!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 26.03.24. | 13:00

Modri su u zadnje vrijeme na Derbijima u Splitu izrazito neefikasni. Zadnji gol iz igre zabili su još prije tri godine, pred praznim tribinama zbog Covid-protokola. A ni tad nisu pobijedili

Bio je 5.svibnja 2021. Dinamo je nekoliko dana ranije osigurao naslov prvaka, još uvijek se nije stišala euforija nakon sjajne europske sezone i rušenja Tottenhama, a Damir Krznar i njegova momčad morali su odraditi zaostalu utakmicu 22.kola. Igrali su na Poljudu, tribine su bile prazne, zbog, još uvijek važećeg COVID-protokola. I, poveo je Dinamo u 16.minuti, Petković je kod aut-crte uzeo loptu Fossatiju, ubacio na peterac, a tamo je Lovro Majer glavom poentirao. Do poluvremena je Marko Livaja uspio izjednačiti, bio je to i konačan rezultat toga Derbija.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

E pa, taj pogodak Majera bio je zadnji gol, koji je Dinamo na Poljudu zabio iz igre. U idućih pet utakmica, koliko ih je otad odigrao, Dinamo je u Splitu zabio tek jedan pogodak, bio je to Petkovićev gol s bijele točke za 1-1 u listopadu 2022. Dakle, ne samo da Dinamo već šest puta zaredom nije pobijedio na Poljudu, zadnji je put to uspio 12.rujna 2020., trener je bio Zoran Mamić, a na Hajdukovoj klupi Hari Vukas, nego Modri sve rjeđe u Splitu i zabijaju. Istina, nije niti da puno primaju. Tako je zadnjih pet splitskih Derbija završilo 0-0, 1-0, 1-1, 0-0 i 1-0. Mršavo, siromašna efikasnost, ali Hajduk je barem nešto zabijao i osvajao bodove, Dinamo niti to. Da nije bilo tog Petkovićeva gola s bijele točke, Dinamo pune tri godine ne bi zabio na Poljudu. Ovako tri godine nije zabio iz igre.

Inače, zanimljiv je podatak da će u odnosu na zadnji sraz Bijelih i Modrih u Splitu, od 1.listopada prošle godine, u Dinamu sedam, a možda čak i osam tadašnjih startera sad neće biti u prvih 11. Oni koji će biti su Nevistić, Petković i Mišić, te vjerojatno Baturina, čiji oporavak ipak ide dobro. A sigurno u prvih 11 neće biti Boško Šutalo, Sadegh Moharrami, Mahir Emreli, Robert Ljubičić, Dino Perić te vrlo izvjesno niti Gabriel Vidović i Marko Bulat. Još jedan dokaz koliko se Dinamo promijenio u šest mjeseci, nadaju se navijači da će se promijeniti i navike u Derbijima u Splitu!



Tagovi

HajdukGNK DinamoHNLDerbiHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti