Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Službeno: Nijemci sude Derbi!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 26.03.24. | 10:43

Objavljeni su suci za 28. kolo Hrvatske nogometne lige

Na službenim stranicama HNL-a objavljen je popis sudaca za utakmice 28. kola domaćeg prvenstva.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ono što smo svi s nestrpljenjem čekali, sada je dobilo i službenu potvrdu. Derbi između Hajduka i Dinama sudit će ugledni njemački sudac Daniel Siebert!

Siebert je rodom iz Berlina, ima 39 godina te je član UEFA-ine elitne skupine sudaca. Svoj debi u 2. Bundesligi imao je 2009. godine, dok je u Bundesligi postao standardan sudac od sezone 12./13.

Siebert je bio glavni sudac na utakmici Dinamo - Villarreal u četvrtfinalu Europske lige 2021. godine. Španjolci su u tom ogledu slavili minimalnim rezultatom nakon što je s bijele točke bio precizan Gerrard Moreno. Kazneni udarac skrivio je Kevin Theophile-Catherine koji je igrao rukom..

Kompletna postava bit će iz Njemačke. Pomagat će mu Jan Seid, Rafael Foltyn i Timo Gerach, VAR sudac bit će Johann Pfeifer, a njegov asistent Michael Emmer.

Kolo u petak otvara susret Istre 1961 i Lokomotive. Sudit će ga Zdenko Lovrić iz Đakova, dok će VAR sudac biti Igor Pajač iz Svetog Ivana Zeline.

Zbog Uskrsa koji je u nedjelju, kompletno kolo igra se u petak i subotu, tako da ćemo ovaj tjedan imati dva susreta u petak. Nakon Alda Drosine, u 18.00 sati selimo na Ivan Kušek Apaš. Slaven Belupo dočekuje Osijek, a sudac će biti Fran Jović iz Zagreba, uz asistenciju sugrađanina Ante Čuline iz VAR sobe.

Subotnji dvoboj Varaždina i Gorice sudit će Dario Bel iz Osijeka. Utakmicu koja počinje u 14.50 sati, iz VAR sobe nadgledat će Ivan Bebek (Rijeka).

Od 17 sati u subotu se sastaju posljednja momčad lige Rudeš i vodeća Rijeka. Dvoboj sudi Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca, dok će u VAR sobi sjediti Čakovčanin Patrik Kolarić. Zanimljivo, Pejiin se vraća nakon stanke od čak 13 mjeseci i utakmice Hajduka i Gorice 19. veljače 2023. Ove sezone, kao što je poznato, nije u elitnoj kategorijisudaca.



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLSuciVAR sucisuđenjeDaniel SiebertDerbi

Ostale Vijesti