Ivana Ivanović/PIXSELL
Ivana Ivanović/PIXSELL

Mislave, vrime je!

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 26.03.24. | 08:03

Hajdukov trener još uvijek u karijeri nije svladao Dinamo. Istina, imao je i mali broj pokušaja, samo tri, a ove je sezone već izgubio od Modrih

Odbrojavaju se dani do Derbija Hajduka i Dinama na Poljudu koji je na rasporedu u subotu u 19.30 sati. Četiri dana nakon toga iste momčadi sučelit će se također u Splitu u polufinalu Kupa, a ulaznica za oba susreta odavno nema što je znak da bismo trebali u kratkom razdoblju uživati u utakmicama sa sjajnom atmosferom.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Rijeka je pobjegla nakon nenadanog kiksa Hajduka protiv Lokomotive i u subotu igra kod Rudeša pa bi njima u slučaju da pobijede najviše odgovaralo neodlučeno na Poljudu.

No, u Splitu o tome ni ne razmišljaju, imperativ pobjede, pogotovo poslije postranja protiv Lokosa, nameće se kao imperativ, jer nakon toga slijedi Jadranski derbi na Rujevici. Zato je važno Hajduku dobiti Dinamo kako bi eventualnim 'breakom' u Rijeci donio totalnu neizvjesnost i vratio se u utrku.

Devet kola je do kraja, počinje posljednji krug, a trener Bijelih Mislav Karoglan je na konferenciji nakon Lokomotive rekao da bi morali dobiti sve za biti prvaci. Ne mora tako biti, jer bit će gubitka bodova protiv nižeplasiranih momčadi, uči nas ova sezone. Ali Hajduk ne smije biti taj koji će ih prosipati.

Raspored nije baš 'poljubio' Hajduk, jer nakon dva dvoboja s Dinamo, idu na Rujevicu i dolazi im Osijek. Sve je stalo u dva tjedna koja će odrediti daljnji Hajdukov rezultatski tijek.

Kad smo već kod rezultata, valja znati i podatak da Karoglan još kao samostalan trener još nije pobijedio Dinamo. Nije ni Lokomotivu za koju je rekao da za sve postoji prvi put, pa se nije dogodilo.

S Dinamom, istina za volju, nije nešto puno igrao, ali u tri utakmice ima dva remija s Hajdukom i poraz kada ja bio na klupi Istre 1961 na početku ove sezone.

U prvom mandatu u Hajduku s Dinamom je igrao na Poljudu u listopadu 2022. godine kada je ostalo 1-1 protiv sastava koji je vodio Ante Čačić. Bijele je u vodstvo doveo Marko Livaja u prvom dijelu, a izjednačio je u nastavku Bruno Petković iz kaznenog udarca.

Ove sezone, u posljednjoj utakmici jesenskog dijela Dinamo i Hajduk odigrali su 0-0 u Zagrebu, splitski igrači su se zadovoljili remijem, a ni Modri nisu puno riskirali pa smo gledali slabašan Derbi.

U ovom koji slijedi novi ogled, oba rivala trebala bi karte baciti u napad, jer samo pobjeda jamči i jednima i drugima ostanak u utrci. Hajduk će imati golemu podršku s tribina i sigurno jurnuti po tri boda. Karoglan je pratio Dinamo u Europi i u HNL-u te vjerojatno zna kako treba odigrati. Bruno Petković mora biti pod stalnom prismotrom Hajdukovih stopera kojima će trebati pomagati i vezni igrači, jer napadač Dinama zna doći na centar po loptu, treba zaustaviti Martina Baturinu ukoliko se oporavi i bude spreman za derbi.

A naprijed treba biti mudar i pronaći dobitnu kombinaciju u napadu koji će predvoditi Marko Livaja, a spreman mu je pomoći i Nikola Kalinić ako ustreba.

Određene dvojbe imat će trener Hajduka do Derbija u posjednjoj liniji jer čini se da se Filip Uremović neće oporaviti, a kako Dino Mikanović ima crveni karton, mora pronaći rješenje za desni bok. Staviti Fahda Moufija koji se tek oporavio od ozljede ili Niku Sigura premjestiti u obranu, to su pitanja koja muče stratega Bijelih, jer onda mora pronaći novog veznjaka umjesto mladog reprezentativca.



Tagovi

HajdukMislav KaroglanGNK DinamoDerbiMarko LivajaBruno PetkovićNikola KalinićPoljudHrvatska nogometna ligaHrvatski nogometni kup

Ostale Vijesti