Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Čovjek za finala: Dario je opet Hajduku trofej podario

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 25.05.23. | 08:00

Junak finala bio je 30-godišnji Varaždinac koji je otključao Šibenikovu obranu te otvorio put prema osvajanju Rabuzinova Sunca

Drugi je protivnik, ali je junak isti u finalu Kupa, jer nakon što je s dva gola prošle sezone Rijeku praktički sam pobijedio, ovaj put je otključao Šibenikovu obranu u pobjedi 2-0 koju je u samoj završnici zapečatio Marko Livaja pogotkom s bijele točke. Potvrdio je Dario Melnjak da je u odličnoj formi, našao se u pravom mjestu u pravo vrijeme i zabio pogodak koji je značio kraj Šibenikovih nada, jer bilo samo pitanje trenutka kada će se to dogoditi i Hajduk doći do prvog gola.

Dario Melnjak, autor je sedam ovosezonskih pogodaka u dresu Hajduka, zabija kada treba, a ove srijede u Rijeci baš nešto takvo je trebalo. I Hajduk je osjetio da je Melnjak vruć, doveli su ga na konferenciju za medije prije finalnog dvoboja kao junaka prošlosezonskog finala i – pogodili. Jer, pogodio je i Melnjak, otvorio put pobjedi, a čitavu ovu sezonu, pogotovo drugi dio bio u odličnoj formi. Obično se izdvajaju igrači koji upisuju asistencije i golove, no njegovi prodori po lijevoj strani ne mogu nikako proći nezamijećeni, pogotovo kada se tome pridoda i dobra statistika za lijevog beka.

Njegova forma počela je rasti kada je Leko posegnuo za sustavom 4-2-3-1 i u potpunosti odbacio 3-5-2 u kojemu je Melnjak igrao lijevog stopera, no kada je uvidio da nema igrače za taj sistem, nastupio je preobražaj i Melnjak se uz Marka Livaju, Jana Mlakara, Filipa Krovinovića, Emira Sahitija, također i Yassinea Benrahoua pretvorio u jednog od glavnih igrača.

Prošle sezone kada je dvama pogocima donio Kup protiv Rijeke izjavio je:

„Moja prva seniorska utakmica bila je sa Zelinom u četvrtfinalu Kupa na Poljudu, a da mi je netko tada rekao da ću godinama nakon toga biti junak finala i dati dva pogotka, ne bih mu vjerovao“.

Čudni su nogometni putovi, Melnjak u 31. godini igra za Hajduk, nekada je bio i hrvatski reprezentativac, vidio ga je i Zlatko Dalić u konstantnoj potrazi za rješenjem na lijevom boku. Bilo je to dok je igrao u turskom Rizesporu, a sad već treću sezonu igra za Hajduk, ukupno je u 76 utakmica upisao 12 golova i 12 asistencija što je više nego dobro za bočnog igrača. Melnjak je neizostavni član Hajdukove obrane, dobro mu je došlo što je u Koprivnici bio na klupi, malo se odmorio, jer je bio matchwinner, ako stavimo po strani Livajin kazneni udarac kada je već sve bilo gotovo.

Ima još jednu godinu ugovora s Hajdukom, a zanimljiv je i izvan terena za medije zbog supruge Grkinje, ali i strasti prema automobilima, pa ga se zna vidjeti u nekoj 'pili' po splitskim ulicama. No, to su više tabloidne teme, dok on juri lijevom stranom i donosi Hajduku trofeje, može se reći da je pravi pogodak što je prije dvije sezone došao na Poljud, jer je opravdao status kvalitetnog igrača koji puno znači i odlučuje finala.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HajdukDario MelnjakNK ŠibenikRabuzinovo SunceIvan LekoMarko Livaja

Ostale Vijesti