Action Images via Reuters/Carl Recine
Action Images via Reuters/Carl Recine

Chelsea prosuo pobjedu, Palace nastavlja slaviti, Kanarinci ugasili Pčelice u Londonu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 06.11.21. | 17:52

Nastavljeno je 11. kolo Premier lige

Nakon uvjerljive pobjede Manchester Cityja na Old Traffordu protiv Uniteda u derbiju 11. kola Premier lige, u popodnevnom terminu, sa startom od 16 sati, odigrana su još tri susreta možda i najatraktivnije lige svijeta.

Onaj najvažniji za vrhušku tablice svakako je bio sraz Chelseaja i Burnleyja u Londonu. Iako su gosti ove sezone samo smjena čvrste i kompaktne cjeline koju je odlično sastavio Sean Dyche, danas su u prvom poluvremenu dobrano mučili favoriziranog domaćina. Na kraju su ipak pokleknuli i primili gol, no Burnley se vratio i kasno postavio konačnih 1:1

Plavi su stigli do prvog pogotka na utakmici tek u 33. minuti nakon nevjerojatne dominacije u posjedu i pokušajima. Tuchelova nova izmišljotina gdje se Havertz pozicionira kao špica pokazala se punim pogotkom. Iznimno ofenzivno orijentirani Reece James je probio desnu stranu igrališta, a pravo je čudo da Ben Mee nije bolje reagirao na pokušaj Havertza. Gol pronađite OVDJE.

U drugom poluvremenu nastavak jakog pritiska Chelseaja a potom šok pred sam kraj. Čeh Vydra je donio vrijedan bod Dycheu sjajno pucavši u donji dio mreže, a da šok bude veći, isti je igrač mogao i preokrenuti cijeli susret no pokušaj iz sudačke nadoknade je otišao koji centimetar iznad gola.

Interesantno je bilo i na krajnjem jugu engleske prijestolnice. Lageov Wolverhampton je stigao na noge neugodnom Crystal Palaceu na njihov domaći stadion na Croydenu. Oba tima su ušla u utakmicu ohrabrena pobjedama. Domaći Palace je šokirao City 2:0 pobjedom u gostima, a Wolvesi su na svom Molineauxu pružili energičnu predstavu protiv Evertona pobjedivši Toffiese s 2:1. Danas pak nova pobjeda Vierinih trupa koje su pokazale karakter i slomile utakmicu u svoju korist iako se na tren činilo da će susret završiti minimalno remije. Konačni rezultat 2:0

U prvom poluvremenu smo vidjeli samo po jedan pokušaj sa svake strane. Palace je pod Vierinim vodstvom počeo igrati na posjed, Wolvesi su proveli cijelo prvo poluvrijeme čekajući svoju šansu iz kontre. Za domaće je probao sve bolji napadač iz Celtica Odsonne Edouard, no njegov udarac Jose Sa brani bez poteškoća. Za Wolvese je logično pucao Jimenez, no Guaita je spreman.

Prvi gol susreta pao je tek u drugom dijelu, Slehurst park je eksplodirao nakon pogotka Zahe koji je samo posremio loptu u mrežu, sve je napravio McCharty. Prava otočka situacija nakon centaršuta i loše očišćene lopte koju na tridesetak metara od gola kupi veznjak. Odlično primijećuje Zahu koji nema problem pogoditi za 1:0. Gol pronađite OVDJE.

Wolvesi su svim silama krenuli po izjednačenje no konačni epilog je ispao kudikamo drugačiji. Gostima je prvo sviran jedanaesterac, samo da bi ga VAR poništio nakon duge provjere. Potom, nažalost po ljubitelje Vukova i drugi pogodak susreta vrijedan pobjede za preporođenu ekipu Patricka Viere. Connor Gallagher je nova zvijezda svlačionice u Croydonu. Nakon gola protiv Cityja, potvrdio je danas pobjedu protiv Vukova. Mladi veznjak je, reklo bi se žanrovski “on fire”. Pogodak pronađite OVDJE.

Veliko iznenađenje, barem u prvom dijelu susreta, priredio je slabašni Norwich koji je također danas gostovao u Londonu kod Brentforda. Kanarinci su povratnici u prvu ligu, baš kao i Brentford koji je prošle sezone po prvi put ostvario nastup u elitnom razredu. Ivan Toney i društvo su strah i trepet i puno jačim ekipama od sebe, no to nije obeshrabrilo goste u nastojanju da pruže jednu pravu partiju. Vodili su već nakon 6. minute.

Brentford je loše očistio jednu loptu, što je dovelo u Priliku Normanna. Veznjak Norwicha je neobjašnjivo prošao kroz četvoricu igrača i pucao u donji desni kut za sigurnih 1:0. Gol pronađite OVDJE. Do poluvremena je jedanaesterac realizirao Pukki, pa su gosti na poluvrijeme otišli s više nego komotnih 2 gola prednosti.

U drugom dijelu pokušaj povratka Brentforda koji se itekako pomučio da semaford pokaže brojku jedan pokraj njihova grba. Prvo je gol zabio Mbuemo u 50. minuti, no VAR soba je poništila pogodak ocijenivši da je riječ o zaleđu. Potom je deset minuta kasnije Henry ipak zabio regularni poggodak i ostavio pola sata vremena da se domaćin povuče s terena uz bod, ili čak pobjedu. Henry je ostao zaboravljen na desnoj stativi prilikom ubačaja, lopta mu je malo pobjegla prviše u stranu, no on sjajno mijenja smjer lopti koja ipak ulazi u mrežu. Gol pronađite OVDJE.

Do kraja se rezultat nije mijenjao. Brentford nije uspio slomiti otpor organiziranih kanarinaca koji u svoj Norwich nose više nego važnu pobjedu.

 REZULTATI 11. KOLA PREMIER LIGE:

Petak

Southampton – Aston Villa 1:0

Subota

Manchester United – Manchester City 0:2

Brentford – Norwich 1:2

Chelsea – Burnley 1:1

Crystal Palace – Wolves 1:1

Brighton – Newcastle 18:30

Nedjelja

Arsenal – Watford (15:00)

Everton – Tottenham (15:00)

Leeds – Leicester (15:00)

West Ham – Liverpool (17:30)


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

BrentfordChelseaNorwich CityCrystal PalaceWolverhampton

Ostale Vijesti