REUTERS/Craig Brough
REUTERS/Craig Brough

United se od srama crveni, City se veseli: Građani izvozali Crvene vragove 'tika-takom' (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 06.11.21. | 15:22

Bez igre, bez ideje, bez prave prilike, jedino Solskjaer nije još ostao bez posla u Unitedu

Manchesterski derbi na raspored je stigao u 11. kolu Premier lige, a slavio je City u gostima kod Uniteda s 2:0, golovima Baillyja(a.g. 7') i Silve (45').

Nekada Teatar snova, danas streljana Kloppovoj i Guardiolinoj momčadi postao je Old Trafford. Da je Solskjaer nedorastao vođenju momčadi kakva je Manchester United jasno je svima pa čak i upravi kluba, ali i dalje se navijači pitaju što radi na klupi. Nakon ovog što smo danas gledali na Old Traffordu Norvežanin dječjeg lica uz veliko čudo će ostati na klupi Crvenih vragova.

Tek Ronaldov volej u 26. minuti bila je jedina opasna situacija koju su kreirali igrači Uniteda, dok je De Gea uspješno branio ponos crvenog dijela Manchestera i branio praktički nemoguće sve do gola Bernarda Silve koji je i njega posramio.

Da su Crveni vragovi raštimana skupina skupo plaćenih nogometaša znamo odavno, a to nam potvrđuju danas na Old Traffordu već u sedmoj minuti. Bio je to povijesni gol u derbijima između ova dva kluba, jer je bio prvi autogol ikada postignut. Cancelo je poslao oštru loptu na pet metara, nakon što je prije toga obrana Uniteda očistila prvi nalet, a tamo je nespretnom reakcijom Bailly poslao loptu u vlastitu mrežu.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Kako smo spomenuli do 26. minute United nije stvorio ozbiljniju priliku. Tada je Ronaldo s 15 metara pucao iz voleja, a njegov pokušaj sjajno je obranio Ederson. S druge strane nastavila se dominacija Cityja, a United je u igri držao De Gea čudesnim obranama.

Bilježimo situaciju u 29. minuti kada je skidao pokušaje De Bruynea, pa s dva metra Jesusa ili pak od još jednog autogola, ovog puta Lindelofa. Funcioniralo je to da De Gea spašava do 45. minute kada se ukazao Bernardo Silva. Portugalac je utrčao na ubačenu loptu u kazneni prostor na koju je obrana crvenih zaspala misleći da će u gol-aut i iz nemogućeg kuta zabio za 2:0.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Samo u prvom dijelu šutirali su Građani 10 puta prema vratima Uniteda, a pet udaraca je završilo u okviru gola. Crveni su u tom periodu tek tri puta pokušali ugroziti Edersona, a samo je onaj Ronaldov išao u okvir. Kolika je dominacija plavih bila dovoljno govori i ona rubrika koju svi ističu kod Guardiolinih ekipa, ato je posjed koji je bio 69 % na strani Cityja.

U drugom dijelu kao da je Guardiola, za razliku od Kloppa, odlučio ublažiti sramotu susjeda. Pa u prvih 20-ak minuta drugog dijela nismo vidjeli konkretnije prilike. Maltretirao je City domaće nogometaše dodavanjima brojnim dodavanjima i u drugom dijelu, a Crveni vragovi su neuspješno pokušavali do lopte. Solidnu priliku u 67. minuti propustio je realizirati Gundogan, a kasnije u 76. i De Bruyne kada je neometan iz prve pogodio pored vrata.

Dobru priliku imao je i Foden u 82. minuti kada je s ruba šesnaesterca raspalio po golu i pogodio stativu, a pet minuta kasnije Stones je zicer poslao pored lijeve stative. Do kraj je City mirno priveo utakmicu i odnio tri boda s Old Trafforda.

REZULTATI 11. KOLA PREMIER LIGE:

Petak

Southampton – Aston Villa 1:0

Subota

Manchester United – Manchester City 0:2

Brentford – Norwich (16:00)

Chelsea – Burnley (16:00)

Crystal Palace – Wolves (16:00)

Brighton – Newcastle (18:30)

Nedjelja

Arsenal – Watford (15:00)

Everton – Tottenham (15:00)

Leeds – Leicester (15:00)

West Ham – Liverpool (17:30)

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+



Tagovi

Manchester CityManchester United

Ostale Vijesti