Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Četiri 11-erca, promašaji, golovi "otpisanog napadača" i nogomet u vaterpolo uvjetima vratio Rijeku na vrh HNL-a!

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 11.02.24. | 19:18

U uvjetima koji su više ličili na prvenstvo u vodenim sportovima Gorica nije uspjela zaustaviti Rijeku koja je u šampionskom modu!

Dvoboji Gorice i Rijeke sve češće su puno više od nogometa. Ovoga puta je završilo 2-0 za goste, ali utakmica je to u kojoj smo vidjeli četiri kaznena udarca i dva identična promašaja s bijele točke, po jedan na svakoj strani. Vidjeli smo kako su uvjeti bili na rubu regularnosti zbog velikog pljuska i natopljenog travnjaka ali i dva opravdano poništena pogotka zbog zaleđa. Vidjeli smo i probušenu loptu nakon jednog duela, a i dva gola "otpisanog" napadača Rijeke. Oba iz kaznenog udarca. Epilog svega je važna pobjeda Rijeke koja se vratila na mjesto lidera HNL-a nakon što je zakratko to mjesto prepustila Hajduku.

Prvom uzbuđenju svjedočili smo u 8. minuti kada se Mirko Marić sjurio u prostor Gorice te matirao Banića. Međutim, linijski sudac Jakšić je podigao zastavicu i bio je u pravu; napadač Rijeke nalazio se u zaleđu. Nešto ranije otvorilo se nebo nad Goricom koje je travnjak dovelo do razine neprepoznatljivosti. Velike lokve znatno su otežale igru te dovele utakmicu na rub regularnosti.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Rijeka je mogla do vodstva u 15. minuti kada je Janković probio lijevu stranu, ali njegov udarac odlazi pored vratnice. U nastavku je Pašalić izveo udarac iz kuta, Pjaca probao glavom ali nije bilo preciznosti.

Ozbiljan udarac Rijeka je doživjela nakon pola sata kada je igru morao napustiti Niko Janković. I prije početka bio je upitan njegov nastup zbog ozljede, međutim Sinjanin je stisnuo zube i istrčao na travnjak, ali nakon pola sata s njega je otišao šepajući i uz pomoć fizioterapeuta. Umjesto njega u igru je ušao Petrović. Gorica je bila potpuno bezopasna u prvom poluvremenu sve do slobodnog udarca Jurića u 43. minuti. Međutim, lopta odlazi tik pored grede.

I taman kad se mislilo kako će momčadi na odmor bez golova, Rijeka je dobila idealnu priliku iz kaznenog udarca kojem je prethodila VAR provjera. Sudac Strukan okarakterizirao je duel Jurića i Radeljića za najstrožu kaznu. Lopte se primio Marko Pjaca i poslao je nebu pod oblake! Mogla je i Gorica na odmor s vodstvom, ali Smolčić je spriječio pogodak u završnici prvog dijela.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

U nastavak su oba trenera ušla s novim rješenjima. Jeličić je izvukao Matavža i dao priliku Lazarovu, dok Sopić nije bio zadovoljan Pašalićem umjesto kojeg je priliku dobio Alen Grgić.

A onda smo svjedočili “copy paste” promašaja Marka Pjace iz prvog poluvremena… Strukan je svirao kazneni udarac za Goricu, Ante Matej Jurić je pucao i na identičan način kao i Pjaca - poslao loptu nebu pod oblake! Potom je Labrović dva puta u jednoj akciji sjanim reakcijama zaustavio udarce igrača Gorice.


Obregon je ušao u igru zamjenivši Marića i vrlo brzo matirao Banića - ali iz zaleđa! No, novu priliku Rijeka je dobila par trenutaka kasnije kada je VAR soba pozvala Strukana i pustila mu sekvencu u kojoj je Maeto Leš igrao rukom u kaznenom prostoru. Odgovornost je prezueo Obregon i odveo Rijeku na 1-0. Na novi kazneni udarac čekali smo desetak minuta, ovoga puta nakon prekršaja koji je izborio Pjaca. Izvođač je ponovno bio Obregon koji je mirno poslao loptu u kut za odlazak Rijeke na 2-0. Inače, Obregon je “otpisani” napadač Rijeke koji je u dvije utakmice s Goricom donio šest bodova…

Do kraja smo vidjeli premijerne minute Gabrijela Rukavine za Goricu, ali i promašaj Grgića za 3-0 u sudačkoj nadoknadi. Sljedeće subote Rijeka će dočekati Lokomotivu na Rujevici dok Goricu dan kasnije čeka ogled s Osijekom na Pampas Areni.

Gorica - Rijeka 0-2

Gradski stadion V. Gorica. Gledatelja: 800.

Sudac: Duje Strukan (Split); pomoćnici: Alen Jakšić (Split) i Vice Vidović (Solin). Četvrti sudac: Zdenko Lovrić. VAR: Mario Zebec, AVAR: Marjan Tomas.

Strijelci: 0-1 Obregon (66. - 11m), 0-2 Obregon (75. - 11m)

Žuti kartoni: Soldo, Leš, Jurić, Lazarov (Gorica); Veiga, Obregon (Gorica)

Gorica (4-4-2): Banić - Leš (od 69. Blummel), Maloča, Krizmanić, Štiglec - Munksgaard, Soldo (od 69. Rukavina), Mrzljak, Mitrović (od 87. Kapulica) - Matavž (od 46. Lazarov), Jurić (od 82. Ilečić).

Rijeka (4-1-4-1): Labrović - Veiga (od 58. Mitrović), Galešić, Radeljić, Smolčić - Selahi (od 87. Ivanović) - Pašalić (od 46. Grgić), Hodža, Janković (od 33. Petrović), Pjaca - Marić (od 58. Obregon)




Tagovi

HNK GoricaHNK RijekaHNLHrvatska nogometna ligaJorge ObregonMarko PjacaŽeljko SopićDinko Jeličić

Ostale Vijesti