Davor Javorcic/PIXSELL
Davor Javorcic/PIXSELL

Caktaševa promašena "panenka" za miran san Željka Kopića

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 04.04.22. | 08:00

Za prvo slavlje u gradskom vrtu pobrinula se Orbanova "metla" u Mađarskoj, za ono drugo zakazao je Mijo Caktaš

Osijek je imao sve u svojim rukama za dvostruko slavlje. Prvo je iz Budimpešte oko 19 sati stigla vijest koja je ozarila lica čelnika Osijeka u svečanoj loži; ali i radnu zajednicu. Viktor Orban je pomeo konkurenciju i nastavlja se njegova vladavina Mađarskom što je u kontekstu Osijeka i više nego sjajna vijest.

Međutim, drugi dio zadatak ostao je neispunjen. Osijek je imao Hajduka na koljenima. Nevjerojatno su ih limitirali do te mjere da je Ivušić mogao ostati neocijenjen. No, ako želiš biti prvak moraš nešto i zabiti… Barem iz penala koji su postali najveća boljka društva iz Gradskog vrta u ovoj sezoni. Doduše, posve je jasno kako je Mijo Caktaš trebao biti zadnji u redu da puca s bijele točke, ali koji rezoni Nenada Bjelice su dali loptu u ruku Caktašu ostaje nam enigmom.

“Je l' gotovo prvenstvo”, pitao nas je tehničar HRT-a nakon utakmice.

“Bojim se da ste ga danas izgubili”, odgovorili smo i razočarali čovjeka. Iako je znao i sam…

Jer, realno ovo je poklon koji će Dinamo znati iskoristiti. Caktašev promašaj donio je dobar san Željku Kopiću koji će se s dva nova boda odmaka od konkurencije lakše nositi s činjenicom da mu je obrana poput švicarskog sira. Kao i igra Dinama zbog koje se u Međugorju sve češće piju Normabeli ovoga proljeća… No, dok je ovakve konkurencije, Kopa će se niti kriv niti dužan okititi naslovom prvaka. Osim ako se ne dogodi čudo, ali...

Sama utakmica bila je čvrsta, dostojna derbija. Taktički i trkački ispunila je sva očekivanja. Nedostajala je ta završnica koja bi Osijek gurnula u orbitu. Bjelica cijelu sezonu čeka Miereza, možda je sada stiglo vrijeme da ponudi priliku nekome drugome. Argentinac se negdje opasno zamjerio lopti i unatoč silnom trudu ne može do gola. I igra Osijeka pati zbog toga. Zapravo, ne toliko igra koliko ta realizacija.

Odlično je odigrao tandem Žaper - Nejašmić koji je u ovom trenutku najbolji par zadnjih veznih HNL-a. U potpunosti su zaustavili Hajduk u kojem se Marko Livaja nije vidio. A kada ne igra Livaja, ne igra niti Hajduk. A desetka Hajduka se ispuhao. Nosio je "bile" tijekom cijele sezone, ali sve ima svoje granice. Osim povjerenja Brune Marića u talent Frana Jovića. Ono je očito bezgranično. Jer, realno, čovjek bi trebao nazvati još večeras Marića i zamoliti ga da više ne sudi derbije i zahtjevne utakmice, a nedjeljni honorar proslijediti Igoru Pajaču koji ga je spasio. Dva puta. Čast na trudu, ne sumnjamo niti malo u Jovićeve namjere, ali nije dorastao ovakvim utakmicama i ne možemo više suce amnestirati i gledati im kroz prste zbog toga što imaju instrument VAR-a koji njihove očite greške ispravlja. Previše se taj VAR uključuje ove sezone, a svako njegovo uključenje zapravo daje odgovor zašto godinama nemamo pravog suca na međunarodnoj sceni...


Tagovi

OsijekHajdukHNL

Ostale Vijesti