Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Čačić spustio Drmiću i Petkoviću da moraju govoriti na terenu te poručio: “Nažalost svih hejtera, ovo nas neće destabilizirati”

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 07.10.22. | 22:40

Trener Dinamovih nogometaša u petak navečer gostovao je na RTL televiziji

“Drmićeva kritika? Nisam to shvatio kao kritiku iako se može tako iščitati. To je izjava nakon utakmice gdje je po meni Drmić malo izašao iz svojih ingerencija. Kao igrač se treba baviti sa svojim učinkom unutar momčadi, a to na koji način će momčad igrati, zna se čiji je zadatak. Odspavana je noć, danas smo imali jedan sastanak na kojem smo to dobro razbistrili”, započeo je trener Dinama Ante Čačić za RTL i tako prelomio tišinu nakon komentara Josipa Drmića (30) koji nije bio zadovoljan taktikom protiv Red Bull Salzburga (1:0).

Dinamo je nakon pobjede protiv Chelseaja doma (1:0) i poraza na San siru od Milana (1:3), izgubio i na gostovanju u Red Bull Areni. Napadači Modrih imali su što za reći nakon utakmice, a trener Dinama sad je 'spustio loptu na zemlju'. Ranije popodne oglasio se i Drmić za službenu klupsku internet stranicu.

“Porazgovarali smo i dobro smo razbistrili. Mislim da smo s tom izjavom završili, on je svjestan da je ušao preduboko u analizu koja na kraju krajeva nije ni točna. Nažalost svih onih hejtera, ovo nas neće destabilizirati. I na veselje svih ljubitelja i naših navijača Dinamo ide dalje. Učinit ćemo sve da se dobro pripremimo kako bi Dinamo bio učinkovitiji”, objasnio je trener Dinama i nastavio o fazi napada:

“Dinamo je imao dovoljan broj igrača koji gravitiraju prema naprijed. Druga je stvar što je protivnik svojim načinom igre onemogućio da budemo prisutniji u protivničkom šesnaestercu, ali ako sagledate svih 90 minuta vidjet ćete da se utakmica prelomila u jednom detalju, a to je taj penal”.

Hrvatski prvak još je ‘debelo’ u igri za europsko proljeće.

“Dinamo je došao u elitno natjecanje u koje je pitanje da li uopće pripada s obzirom na infrastrukturu i ligu iz koje dolazi. Ja govorim o Ligi prvaka. Pogledajte koji su to klubovi, kakva im je infrastruktura, uvjete u kojima egzistiraju i budžete, a Dinamo je u sve tri utakmice bio konkurentan. Protiv Chelseaja nam se puno toga poklopilo, na San Siru smo bili živi do 70. minute, a u Salzburgu je to bila utakmica protiv jedne momčadi protiv koje je jako teško igrati”.

Hoćete li krenuti hrabrije u Zagrebu, pitao je Čačića novinar RTL-a Marko Vargek?

“Što se tiče gostujuće momčadi, pristup će biti potpuno isti. Što se tiče naše momčadi očekujem veći elan i energiju što će biti pospješeno prisutnošću naših vjernih navijača i kao takvi mislim da ćemo biti bolji. Koliko će to biti dostatno za ostvarenje naših ciljeva to ćemo vidjeti. Ali ponavljam, ono što sam govorio nakon ždrijeba ja i dalje stojim pri tome – Dinamo ni u jednoj utakmici nije favorit. Toga moramo biti svjesni. Ali ja ću u svakoj utakmici učiniti sve da se domognemo dobrog rezultata i ne odustajemo od želje da dočekamo proljeće”.

Bruno Petković je izjavio 'precjenjujemo protivnike u Europi', što imate za reći na tu izjavu?

“Ja mislim da je Bruno s tom izjavom rekao s jedne strane nešto što je točno. Ne treba se nikoga bojati, ni pred kim ne treba ustuknuti, ni predavati, a nikog ne treba ni omalovažavati, ali to se treba potvrditi na terenu, a ne poslije utakmice pred mikrofonom. Mislim da su to moji igrači svjesni. Na kraju krajeva, ovi naši igrači su napravili veliki rezultat. Ja sam silno ponosan na to, mi držimo tron na način koji još nije zabilježen u Hrvatskoj do sada, osvojili smo Superkup, igramo najeminentnije svjetsko natjecanje. Nema razloga da si radimo pakao, nervozu i da budemo nesretni. Moramo biti pozitivni. Uvjeren sam da ćemo se dobro pripremiti i pružiti dobru predstavu u utorak”, poručio je Ante Čačić za RTL.

Gostovanje u studiju s Markom Vargekom pogledajte OVDJE. (G)

Liga prvaka, 4. kolo

Utorak, 11. listopada

Skupina E

Dinamo – Red Bull Salzburg 21.00

Milan – Chelsea 21.00


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Ante ČačićLiga prvakaJosip DrmićBruno PetkovićRed Bull Salzburg

Ostale Vijesti