Dubravka Petric/PIXSELL
Dubravka Petric/PIXSELL

Buongiorno, Mauro: Stoper Istre 1961 zanimljiv trima talijanskim klubovima

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 27.06.22. | 14:14

Najvrjedniji eksponat istarske svlačionice uskoro bi mogao preseliti u susjedstvo.

Drugu sezonu zaredom u redovima Istre 1961, usprkos činjenici što rezultati nisu bili naročito sjajni, isplivao je jedan stoper. Onaj prvi je posljednjih godinu dana standardni član Dinama te je u posljednjem utakmicama hrvatske nogometne reprezentacije oduševio pospremivši 'u džep' dva ponajbolja napadača današnjice, dok je drugi sjajnim igrama u HNL-u na sebe navukao interes iz Italije. Riječ je o Josipu Šutalu i Mauru Perkoviću, mladićima kojima se predviđa velika karijera. Doduše, Perkoviću još treba 'palente i mlijeka' da bi došao na razinu Josipa Šutala kojeg ozbiljno prate klubovi iz Liga petice, ali da je potencijal prisutan – je sigurno!

Uostalom, vodimo li se Transfermarktom, Mauro Perković najvrjedniji je eksponat svlačionice Istre 1961. Njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi 1.5 milijuna eura, dok su iza njega ostali Ivan Lučić i Robert Mišković, svaki od njih pojedinačno 'težak' 600 tisuća eura.

19-godišnji stoper rodom iz Pule član je istarskog prvoligaša već 10 godina. Prošao je sve mlađe uzraste kluba, a od prošle godine postao je standardan u prvoj momčadi. Garcia mu je poklonio svoje povjerenje, a Perković isto nije izdao. Prošle sezone skupio je ukupno 25 nastupa za prvu momčad, tri se puta upisao u listu strijelaca, a njegove dobre igre nisu prošle nezapaženo. Jedno vrijeme se šuškalo da ga prati Hajduk, dok bi ga Rijeka rado 'otela' susjedima, ali si ga ne mogu priuštiti.

Takve probleme nemaju talijanski klubovi – Parma, Genoa i Spezia – koji su navodno također zainteresirani za dovođenje stopera Istre 1961. Naravno, 'da pogura' taj posao očekuje se od novog sportskog direktora Saše Bjelanovića koji je veći dio svoje igračke karijere proveo baš u Italiji.

Perković po potrebi može pokriti i poziciju lijevog beka, a budući da ima važeći ugovor još dvije godine, Puljani na njemu planiraju ostvariti veliku zaradu.

Parma i Genoa članovi su Serie B, dok je Spezia u Serie A. U sva tri kluba Perković bi imao pomoć sunarodnjaka (Jurić – Parma, Badelj i Šemper – Genoa, Erlić – Spezia), ali je jednako tako jasno da Perković ne bi imao status prvotimca u nijednom od navedenih klubova već bi se na njega gledalo kao dugoročnu investiciju.


Tagovi

Mauro PerkovićIstra 1961Serie AGenoaParmaSpezia

Ostale Vijesti