Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Istra 1961 pronašla novog prvog napadača u Maksimirskoj 128, uskoro stiže i talentirani veznjak

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 27.06.22. | 08:55

Marin Ljubičić bio je prva želja Saše Bjelanovića, ali nakon što je mladi Splićanin otišao u Austriju, ruku spasa ponudio je Dinamo koji se nada da će se rasplet situacije biti identičan kao prošle sezone kad se u Istri 1961 u potpunosti afirmirao Osijekov Dion Drena Beljo

U velikoj većini HNL klubova ovog je ljeta nadprosječno vruće. Prijelazni rok je u punom jeku, sportski direktori na telefonima su od kako se probude pa sve dok ne odu leći, a posebno je zanimljivo u onim sredinama koje je napustio poveći broj igrača pa tako ovog ljeta obavezno moraju dovesti poveći broj igrača. Jedan od tih klubova u kojem se u rubrici odlasci mora okretati novi list je Istra 1961. Praktički je pola momčadi promijenjeno, Garcia je ostao bez najboljeg strijelca (Beljo) i najzvučnijeg imena (Bande), a špekulira se kako trojica ponajboljih igrača na kojima Puljani mogu zaraditi (Perković, Lučić, Mišković, Lisica) imaju slobodne ruke u potrazi novog kluba. Jasno, voljeli bi ih u klubu zadržati, ipak su to igrači koji čine okosnicu momčadi, ali ako za njih stigne zadovoljavajuća ponuda, Puljani će ih transferirati.

Navijači Istre 1961 navikli su da na kraju svake sezone ostanu bez najboljeg igrača. Lani je to bio Beljo, koji se vratio u matični klub Osijek, a iako se prvotno vjerovalo kako će ga zamijeniti Marin Ljubičić koji je trebao stići u Pulu na jednogodišnju posudbu, od tog posla neće biti ništa budući da se u priču upleo LASK u kojem će Ljubičić zamijeniti Raguža te će posudba u redove austrijskog prvoligaša danas i službeno biti objavljena.

U Istri 1961 su se morali okrenuti nekima alternativnim rješenjima, a ruku spasa, u nadi da će se situacija rasplesti baš kao kod Osijeka i Belje, koji je talentiranog i neprovjerenog (na prvoligaškoj razini) napadača poslao na posudbu pa za godinu dana dobio gotov proizvod koji sad konkurira za početnih 11 Bijelo-plavih, ponudio je Dinamo. Naime, prema posljednjim informacijama put istarskog poluotoka zaputit će se Bartol Barišić, 19-godišnji napadač kojem već godinama tepaju da ima potencijal da postane novi 'plavi devet'. Lani je, igrajući za drugu momčad Dinama, zabio 10 pogodaka u 2. HNL, što je itekako respektabilna brojka, dok je svoj prvi i zasad jednini nastup za prvu momčad Dinama upisao u posljednjem kolu sezone 19./20. kad je Dinamo rezultatom 2:0 svladao Varaždin.

Zanimljivo, na toj utakmici je debitantski nastup za prvu momčad Plavih ostvario i Tomislav Duvnjak, iznimno talentirani veznjak koji bi također trebao s Barišićem put Istre. Iz Maksimirske 128 spremni su pustiti spomenuti dvojac na posudbu do kraja sezone, a službena potvrda posla očekuje se do kraja tjedna.

Osim spomenutog dvojca, Bjelanović bi ovog tjedna mogao/trebao realizirati još nekoliko ulaznih transfera. Očekuju se pojačanja u svim linijama, s tim da Garcia očekuje da se za svakog igrača koji je napustio klub pronađe zamjena. Dakle, posla itekako ima…


Tagovi

Istra 1961Bartol BarišićTomislav DuvnjakDinamo Zagrebposudba

Ostale Vijesti