Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Bruno Petković: "Ja sam isključivi krivac za ozljedu, vjerujem da ćemo iz krize izaći jači"

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 27.11.23. | 17:35

Dinamov napadač osvrnuo se na svoj povratak na teren, iduće izazove te plasman reprezentacije na Euro 2024.

Nakon konferencije za medije povodom kazališnog projekta za mlade 'Raspucavanje", nastalog u suradnji HNS-a i umjetničke organizacije Lutkarsko kazalište Lutonjica Toporko, Bruno Petković i Mislav Oršić odgovorili su na novinarska pitanja vezana za aktualnu tekmatilu

Prvi je pred mikrofone stao Bruno Petković, koji se u Dinamovoj 2-1 pobjedi protiv Osijeka vratio nakon dugačke pauze....

"Dobro se osjećam, naravno da sam se zaželio nogometa Kada ne igrate patite. Razumijem one koji kažu da je puno teže gledati sa strane nego igrati. Dosta je živciranja i nervoze, ali kad ste gledatelj ujedno i primijetite neke stvari koje inače ne vidite. Vjerujem da ćemo izaći još jači iz svega ovoga", rekao je Petković, a onda se referirao na pitanje o statusu trenera Sergeja Jakirovića za kojeg se često špekulira da bi mogao biti smijenjen.

"To je više pitanje za trenera, koliko je težak njemu taj pritisak. Mi smo svjesni da smo u Dinamo i da smo izloženi pritisku, to je normalno. Od nas se puno očekuje, kritike novinarske i trenerske stvari su s kojima se moraš nositi ako želiš biti igrač Dinama i općenito igrati na tako visokom nivou. Osim igračkih predispozicija koja imaš, trebaš i glavu koja zna izdržati takav tip pritiska".

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dosta se špekuliralo o prirodi Petkovićeve ozljede...

"U karijeri sam sigurno 30 puta igrao kada su mi rekli da ne bi trebao. No, uvijek sam u želji da pomognem htio što ranije se vratiti na teren, nekad sam s time i pretjerao, tako i sada. Pogotovo u prvom, ali i drugom slučaju. Pogreška je isključivo moja, preuzimam odgovornost na sebe, neovisno što su mediji pisali da je kriva Dinamova liječnička služba. Dosta puta se dogodi da nisi spreman baš po svim parametrima, ali glava i srce žele, igraš te u puno slučajeva ispadne jako dobro. Nekad kad ispadne negativno traži se krivac. Eto, krivac u mojem slučaju sam ja".

Slijedi utakmica protiv Astane, četvrta ove sezone...

"Poznajemo se dobro, iako ćemo opet gledati video-analize i raščlanjivati što je bilo i kako odigrati bolje u odnosu na prethodne utakmice. Svaki nastup je novo dokazivanje, svjesni smo svega što smo propustili, moramo pokazati sve ono što je nedostajalo u ta tri kola u kojima su gubili".

Može li Hajduk na kraju osvojiti naslov?

"Imamo dvije utakmice manje, može biti ovako i onako... Kad se kompletira prvenstvo znat ćemo više. Sve je moguće, zašto ne! Međutim, mislim da smo prekvalitetna i preozbiljna ekipa, imamo iskustvo osvajanja prvenstva, znamo kako se to radi te se nadam da ćemo s vremenom, a iskreno mislim da se dižemo, pokazati zašto smo svih ovih godina to radili i zašto ćemo to napraviti i ove godine".

Petković je komentirao i plasman reprezentacije na Euro 2024. Kako je doživio utakmice protiv Latvije i Armenije u kojima nije nastupio?

"Čak i malo mirnije nego što sam mislio da će biti poslije onakvog listopada. Sigurno je da smo svjesni svega što nismo dobro napravili u proteklom mjesecu, u one dvije utakmice, ali momci su jako dobro izgledali, samouvjereno i sigurno, bez obzira što rezultatski možda netko misli da je trebalo biti uvjerljivije. Odradili su ono što se od njih tražilo i naravno da s veseljem očekujem Europsko prvenstvo".

Koga bi volio vidjeti u skupini za Euro?

"Već je posljednjih godina igrati s Hrvatskom motiv više reprezentacijama za koje neću reći da su manje, ali su slabije rangirane. Hrvatska se ustalila u samom vrhu, ima nivo koji je stvorila generacija prije mene, a mi ga moramo držati bez obzira na ždrijeb. Što se tiče kuglica nikad nisam nikoga priželjkivao niti se nadao izbjeći bilo koga. Kompetitivna sam osoba, a ujedno mislim da smo pokazali na kojoj razni možemo igrati, što smo sposobni. Tko god dođe neće mu biti lako". (N.R.)



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaBruno PetkovićDinamo ZagrebGNK Dinamo

Ostale Vijesti