Borna Jaksic/PIXSELL
Borna Jaksic/PIXSELL

Boto: "Ljutnja navijača ne smije utjecati na naše odluke. Dat ćemo sve od sebe, ako ne uspijem - otići ću"

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 01.03.24. | 12:31

Sportski direktor Osijeka osvrnuo se na najnovija događanja u klubu, svojoj viziji, onome što je zatekao i onome što ga čeka.

Uz trenera Zorana Zekića, pred medije je uoči derbija s Dinamom istrčao i sportski direktor Jose Boto. Što šef sportskog sektora misli o aktualnostima na Pampasu, o cilju koji je stavio pred sebe, viziji Osijeka i tom famoznom ljetnom prijelaznom roku o kojem svi pričaju saznali smo kroz pitanja koje su Botu uputili novinari koji prate Osijek.

“Uvijek može bolje. Možemo donijeti više kvalitete i rad pa će Zekiću će biti jednostavnije. Vjerujem u to. Ako to ne vjerujem, ne radim ništa”, rekao je Boto za početak pa pohvalio kako je suradnja njega i glavnog trenera odlična. Da dvojac svaki dan priča o potrebama momčadi, o načinu što se može napraviti da suradnja bude bolja u budućnosti.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Nemamo nikakav problem. Jučer smo ručali i imamo sjajan odnos”, naglasio je Boto koji je otkrio ponešto o viziji Osijeka za ljeto i u sljedećoj sezoni.

“Trebamo nove igrače od ljeta. Ako želimo nešto bolje, moramo dovesti drugačije igrače. Nekad nije u pitanju samo kvaliteta već mentalitet. Agresivne igrače s voljom da pobjede. S reakcijama… Želim reći ovo: ako su loši rezultati, logično da svi misle da je sve drugo bolje. Nije u nogometu tako. Moramo gledati iz druge perspektive. Nekada izgubiš, ali ne smiješ uništiti neke stvari zbog lošeg rezultata. Moj posao je gledati iz druge perspektive od navijača i novinara. Pričamo o klubu koji je drugi u ligi po efikasnosti, uveli smo mlade igrače, dali im vrijednost. Novac ne dobiva utakmice. Skupljamo iskustvo koje će nam trebati sljedeće godine. Znam da su navijači ljuti, ali nitko nije ljući od mene i Zekića što nismo došli dalje u Kupu. No, ne smijemo to gledati kroz emociju navijača i novinara”, pojasnio je sportski direktor pa otkrio kako je razgovarao s Bukvićem i njegovim agentima oko statusa i eventualnog novog ugovora te se čini da je dogovor blizu.

“Ima ugovor još godinu dana. Pričamo s njim i agentom. Mislim da će vrlo brzo produžiti i da ćemo ga imati još par godina”.

Možda je vrijeme da se igrači kojima ističu ugovori stave u drugi plan?

“Prije svega, nismo donijeli niti jednu odluku. Kada je donesemo, igrači će prvi saznati iz respekta prema njima”.

Ulazi transferi?

“Imam slobodu odluke. Znam budžet, odlučit ću u suradnji s trenerom. To je moj zadatak i moj posao. Uvijek je lijepo prodavati… Moje iskustvo mi govori da ako želimo nešto dobro, da moramo biti stabilni i ne reagirati na medijske natpise. Nekad se ne smije reagirati u skladu sa željama navijača. Mi razmišljamo tako. Treba nam stabilnost, a ne mijenjati svaka tri mjeseca. To neće donijeti ništa dobro za klub”


Podrška navijača bila je evidentna na kup utakmici u Zagrebu.

“Treba respektirati navijače, njihovo vrijeme, putovanja… I moramo respektirati činjenicu da su ljuti. No, ne smije nam to utjecati na odluke, na tim osjećajima. Obećavam da ćemo dati sve od sebe da dovedemo nove stvari u Osijek. Ako vidim da to nije moguće, otići ću”.

Kad je Boto stigao, rekao je da mora skenirati rad kluba, škole nogometa…

“Vidim velik potencijal, prostor za napredak. Kada mislite da je sve dobro, to je početak za odlazak… Sada možemo složiti neke stvari. Imam jednog pomoćnika ovdje. Moj stav je da se bolje osloniti na ljude koji su ovdje nego dovoditi sa sobom iz inozemstva. Neka ljudi koji su ovdje nauče nešto, možda i ja nešto naučim od njih”.

Zekić je znao što ga čeka, za razliku od Portugalca koji je upitan je l' očekivao da je ovako teško? Koliko aktualna situacija otežava za ono što se čeka na ljeto?

“Što je teže, više me motivira. Motivira me i to što vidim potencijal. iskreno vjerujem da možemo bolje i to je motivacija… U klubovima u kojima sam radio do sada uvijek je sve bilo na dobroj razini, pa sam se pitao što mogu dati da budemo bolji. I to je teško. Ovdje imam osjećaj da s pravim potezima možemo biti puno bolji”, poručio je Jose Boto.



Tagovi

Jose BotoNK OsijekHNLGNK DinamoZoran Zekić

Ostale Vijesti