Screenshot Facebook
Screenshot Facebook

VIDEO Nova VAR snimka: Kako je i zašto poništen Osijekov gol Hajduku

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 29.02.24. | 15:27

Sporna situacija dogodila se na utakmici u Opus Areni 3. veljače

"Igra nije gotova, tek je počela", glasila je Torcidina poruka nakon konferencije za medije Brune Marića koji je javno ustvrdio da Hajduk nije ni na koji način oštećen na gostovanju u Varaždinu (1-1). I bila je, očito, u pravu...

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Praktički iz sata u sat u javnost cure snimke komunikacija iz VAR sobe, ovog puta na red je došla utakmica između Osijeka i Hajduka (1-1) na Opus Areni 3. veljače, konkretno situacija iz 34. minute kada je pogodak Miereza poništen zbog Nejašmićeva igranja rukom u začetku akcije.

“VAR soba ovdje, pregledavamo snimku. Dva puta je igrao rukom, zovem te na ovaj fer”, javljaju suci iz VAR sobe, Fran Jović (VAR) i Ivan Vučković (AVAR).

“Je li igranje rukom u ovom slučaju kažnjivo?”, upitao je glavni sudac Igor Pajač, na što iz VAR sobe dolazi potvrdan odgovor, no svejedno ga zovu da se dođe sam uvjeriti pregledom ponovljene snimke.

“Znači s jednom je rukom gurnuo pa s drugom, gledaj, op, op, op, ruka je. Točno tu di jesi”, zaključili su u VAR sobi.

Cijelu komunikaciju VAR sobe i glavnog suca Igora Pajača poslušajte i pogledajte OVDJE.

Podsjetimo, u cijelom je slučaju sporno to što je Sudačka komisija ocijenila da su suci pogriješili, odnosno da je Osijeku neopravdano poništen regularan gol. Ovako je glasilo službeno objašnjenje:

"Taj incident nije prekršaj kažnjive igre rukom. Uz razmatranja PNI da je ruka u analiziranom incidentu jasno potporna, da lopta prema ruci dolazi neočekivano upućena od suparnika s minimalne distance, da igrač nije mogao izbjeći kontakt s loptom, te da je igrač Osijeka ostvario kontakt s loptom u potpuno prirodnoj kretnji ustajanja s podloge. KNS intervenciju VAR suca smatra neopravdanom, a interpretaciju suca tijekom pregleda snimka neispravnom. Kod postizanja tog pogotka nije prethodilo igranje rukom Hajdukovog igrača, već je isti loptu primio prsima na potpuno ispravan način. Pogodak je postignut ispravno u skladu s Pravilima nogometne igre." (G)



Tagovi

OsijekHajdukRamon MierezDarko NejašmićIgor PajačVARVAR sobaVAR suciSudačka komisija HNS-a

Ostale Vijesti