Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Bjelica za Germanijak: "To je nogomet, trener prvi plaća cijenu a Trabzonsporu želim puno sreće"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 12.10.23. | 11:59

U Turskoj je nastavljane sječa trenera. Nakon osam odigranih kola, čak devet klubova je promijenilo trenere - među njima i Trabzonspor koji je vodio Nenad Bjelica sa svojim stručnim timom.

“Kako je Neni u Trabzonu”, pitali su me zajednički prijatelji po povratku iz Turske gdje sam bio na utakmici Trabzonspora i Besiktasa a koju su domaćini glatko dobili 3-0 i izazvali neviđenu euforiju u inače temperamentnom gradu.

“Vidi, imam osjećaj da Bjelica kaže da sada cijeli grad kolektivno skoči u Crno more, da bi to odmah napravili”, odgovarali smo.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

I zaista je to bio naš dojam. Cijeli grad je disao kao jedno…

Međutim, tri tjedna kasnije - Nenad Bjelica i Trabzonspor raskinuli su ugovor. Bez teških riječi, na gospodski način su dali si ruke i krenuli svako svojim putem.

“Nakon utakmice u Adani smo došli do zaključka o prekidu suradnje. Našli smo se u Istanbulu sa potpredsjendikom kluba, dogovorili uvjete a ovih par dana su odvjetnici sređivali ugovore”, javio se Bjelica iz Trabzona gdje je spremao stvari za povratak u naše krajeve. U njegovu glasu nije bilo ljutnje ili gorčine.

“Ma nema riječi o nečem takvom. Mehanizmi u nogometu su takvi da trener prvi plaća cijenu. Nakon Besiktasa i sami ste svjedočili kakva je bila euforija. Sljedeću utakmicu smo do 89. minute vodili pa izgubli i nakon Adane smo sjeli i dogovorili se. To je takav svijet. U nogometu treneri brzo padaju, u Turskoj još brže. Pa nakon osam kola - devet klubova je već promjenilo trenera. Kolega iz Besiktasa je imao niz od 24 utakmice bez poraza do sudara s nama, sada ga više nema. Mislim da u ovom trenutku tek treneri Galatasaraya, Fenerbahcea i Adane mogu biti mirni”, tumači Bjelica i dodaje kako je i to pod znakom upitnika.

“To treba jednostavno prihvatiti i krenuti dalje. Čast mi je bila biti trenerom takvog kluba. Suradnja s predsjednikom i potpredsjednikom kluba bila je iznimna. Naišao sam na puno poštovanja prema meni i mojim suradnicima tijekom boravka u Trabzonu. Žao mi je što je tako završilo, ali to je nogomet”, naglasio je Bjelica koji je iskoristio priliku da poželi Trabzonsporu puno sreće u nastavku sezone.


“Od srca im želim da ostvare sve ciljeve koje su stavili pred sebe”.

A Bjelica i njegov tim će na odmor….

“Odmor? Pa nisam se niti umorio u ovih šest mjeseci. Evo, sutra se vraćam, idem par dana provesti s obitelji pa ćemo vidjeti. Spreman sam za nove izazove”.

U medijima se provlači vijest kako je kandidat za trenera Glasgow Rangersa.

“Ne bih htio ulaziti u detalje. U subotu kada je buknula vijest da odlazim iz Turske imao sam neke kontakte sa zainteresiranim klubovima, počeli su zvati i vidjet ćemo što će biti u nastavku”, završio je Nenad Bjelica.




Tagovi

Nenad BjelicaTrabzonspor

Ostale Vijesti