Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Bjelica i Oršić dolaze kod Dinama. Pokušat će sa sobom povesti i Petkovića!

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 29.06.23. | 13:00

Trabzonspor će dijeliti hotel s Modrima u Sloveniji, a Dinamov napadač opet je meta bivšeg trenera, transfer, doduše, još uvijek nije izvjestan

Moglo bi biti burno idućih dana na Brdu kod Kranja, u Dinamovom pripremnom kampu. Dok Igor Bišćan brusi formu svojim igračima, sve je više priča oko potencijalnih transfera, izlaznih. Reprezentativci su se priključili tijekom četvrtka, bili su već na ručku, Bišćan još čeka trojicu U21 reprezentativaca (Bulat, Perković, Baturina), oni bi trebali doći tek 4. srpnja. Ali, veće je pitanje tko će od svih Dinamovih igrača dočekati kraj priprema u modrom dresu, tko će se 7.srpnja nakon utakmice protiv praške Sparte vratiti u Zagreb.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kao što smo ranije pisali, počelo se 'kuhati' oko Dominika Livakovića i Josipa Šutala. Fiorentina želi reprezentativnu 'jedinicu', to više nije tajna, razgovori između Firence i Zagreba su uspostavljeni, a ponuda koju su poslali Talijani, navodno, iznosi oko šest milijuna eura. U Maksimiru zasad nisu uhvatili udicu, traže i dalje 10 milijuna eura, koliko iznosi Livakovićeva klauzula, ali može se čuti informacija da su spremni malo smanjiti apetite, ako će sam Livaković inzistirati na transferu. Ali, ne puno, šest milijuna ipak neće biti dovoljno. Uostalom, prema prijašnjim vijestima već su i Fenerbahce i Villarreal ponudili više, sedam, ali to nije bilo dovoljno. No, licitacija je otvorena, Livaković je postao lovina i ne bi trebalo čuditi ako uskoro napusti Maksimir. Znana je njegova želja da mu je, ako ode, prioritet neka od liga Petice, bude li Fiorentina uporna, mogla bi, na kraju, uloviti bingo.

No, vrhunac Dinamovih priprema biti će zadnjih nekoliko dana, kad na isto mjesto, u isti hotel, dolazi Trabzonspor (3. srpnja). Nenad Bjelica i Mislav Oršić dijelit će zajedničke prostore s Modrima, Oršić će tako biti nikad bliže Dinamu, otkad je zimus otišao u Southampton. Nažalost, u 'krivom' dresu. Ali, mogao bi se u tim danima zakuhati novi transfer. Naime, Nenad Bjelica nije odustao od Brune Petkovića, štoviše, prema nekim informacijama bivši je trener s igračem načelno dogovorio uvjete potencijalnog ugovora, ali još nema dogovora između klubova. Dinamo i dalje ne pušta svoj ponajboljeg igrača za manje od pet milijuna eura, to je želja maksimirskih čelnika, iako postoje i drugi izvori, koji tvrde da će Dinamo izaći Petkoviću ususret, ako taj iznos bude i nešto manji. Ipak, ulazi u zadnju godinu ugovora i svi su svjesni da je ovo zadnja prilika za zaradu. Možda i sam Petković nije toliko zagrijan za odlazak u Tursku, ali potpis Mislava Oršića mogao bi promijeniti i njegovu perspektivu, ipak bi mu suigrač bio čovjek s kojim se zadnjih pet godina sjajno slagao i nadopunjavao na terenu.

Ipak, ako bi smo analizirali, transfer Petkovića u Trabzonspor još nije izvjestan, turski klub ne razbacuje se odštetama, a i u Maksimiru stalno ponavljaju da bi voljeli svoje najvažnije igrače zadržati tijekom kvalifikacija, barem do kraja trećeg pretkola i osiguranja plasmana u Europsku ligu, međutim, tržište ima svoje zakone. Ali, s obzirom da Trabzonspor ne igra u Europi ove sezone, možda Bjelica i Turci prihvate i tu opciju da se Petković priključi kasnije, ako već uspiju dogovoriti taj transfer. Uglavnom, pred Dinamovom je Upravom izazovno razdoblje, potencijalni interesenti počeli su se buditi, Livaković, Šutalo, Petković, a vjerojatno i Ivanušec, bit će meta mnogih tijekom ljeta. Na licu mjesta, u Sloveniji mogli bismo, pak, svjedočiti neobičnom odnosu bivšeg trenera i bivšeg igrača s Dinamovom ekspedicijom. Uz nadu da će se Petković ipak vratiti u Zagreb s Modrima, a ne otići u Trabzon s Bjelicom i Oršićem.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GNK DinamoMislav OršićBruno PetkovićNenad BjelicaTrabzonspor

Ostale Vijesti