Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Modri protiv Kopera, stižu reprezentativci! 'Kuhaju' se transferi Livakovića i Šutala

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 29.06.23. | 08:00

Igor Bišćan još nekoliko dana neće imati kompletnu momčad na okupu

Igor Bišćan u četvrtak će dobiti pojačanja na pripremama Dinama u Brdu kod Kranja. Naime, priključuju se reprezentativci, čak sedmoricu igrača očekuje Dinamov trener u Sloveniji. Dakle, stižu Dominik Livaković, Josip Šutalo, Bruno Petković, Luka Ivanušec, Sadegh Moharrami, Stefan Ristovski i Luka Menalo. Njihov odmor nije trajao dugo, tek desetak dana, no, nema vremena za još predaha, pred Dinamom je vrlo skoro početak sezone. Štoviše, iako danas dolazi čak sedam igrača, to još ne znači da je Dinamom kompletan. Trojac iz mlade reprezentacije, Martin Baturina, Marko Bulat i Mauro Perković, doći će u Sloveniju tek na završna tri dana priprema, priključit će se 4.srpnja.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Inače, u četvrtak u 18 sati (MaxSport 1) Modri će odigrati drugu pripremnu utakmicu, protivnik će biti slovenski prvoligaš Koper. Bišćan je, u odnosu na utakmicu u Dugom Selu, ostao vez ozlijeđenog Jakov-Antona Vasilja, svi ostali trebali bi biti na raspolaganju, vidjet ćemo hoće li prve, povratničke minute odigrati i Boško Šutalo. Naravno, reprezentativci, koji se tek priključuju, neće danas participirati protiv Slovenaca. Njih možemo očekivati u određenoj minutaži protiv bugarskog CSKA 1948 (3.srpnja) i Sparte Prag (7.srpnja).

A naravno, dok će Bišćan na terenu brusiti formu svojih igrača, sa strane će osluškivati što se događa na 'nogometnoj tržnici'. Počelo se, čini se, 'kuhati' oko transfera, Fiorentina je ušla u igru za dovođenje Dominika Livakovića. Iako u Maksimiru zasad šute, ali i ne demantiraju informaciju, neslužbeno čak i poručuju 'neke smo ponude već odbili', jasno je da se nešto događa oko reprezentativne 'jedinice'. Je li on taj za kojega je odbijena ponuda? Fiorentina je, tvrdi Fabrizio Romano, poslala ponudu od šest milijuna eura plus bonuse, što je u ovom trenutku sigurno premalo, s obzirom na Livakovićevu klauzulu od 10 milijuna eura. No, počelo se tržište buditi kad je Livi u pitanju, ulazak Fiorentine u ovu priču, može naznačiti da će idućih tjedana biti još ponuda. Postoji i dalje ona Fenerbahceova, od šest ili sedam milijuna, ali Livaković prvenstveno gleda prema ligama Petice, stoga bi Fiorentina, uz Villarreal koji se već ranije spominjao, mogla biti ozbiljna opcija.

Drugi igrač oko kojega 'kuha' jest Josip Šutalo. Neki su mediji u srijedu objavili da je dogovoren njegov transfer u Leipzig, da će Dinamo dobiti blizu 25 milijuna euta, međutim, kako doznajemo iz izvora bliskih klubu, ta informacija nije (zasad) točna. Dinamo i Šutalo nisu još ništa dogovorili s Nijemcima, iako nije tajna da je Leipzig jedan od klubova, koji bi voljeli u svoje redove dovesti reprezentativnog braniča. Ali, u Maksimiru su na stalnoj liniji s još četiri-pet klubova, Leipzig jest među njima, ali trenutno nije tako blizu Šutalu kao što neki pišu. Ipak, s obzirom na interes, jasno je da bi upravo Šutalo mogao biti prvi, koji će napustiti Dinamo od spomenute četvorice reprezentativaca. Iako je cilj Modrih zadržati ih barem većim dijelom europskih kvalifikacija.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GNK DinamoIgor BišćanJosip ŠutaloDominik LivakovićKoper

Ostale Vijesti