Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Službeno: Drugi 'najskuplji' Hrvat bez kluba nakon avanture u Rusije karijeru nastavlja u susjedstvu

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 27.09.21. | 15:24

Dobrim igrama u Premier ligi Rusije povećao je svoju tržišnu vrijednost za pola milijuna eura, ali je posljednja tri mjeseca bio bez kluba

Josip Čondrić dugo je tražio klub nakon odlaska iz Rotora, kojeg je napustio na kraju prošle sezone. Sjajne partije u Rusiji nerijetko su mu osigurale mjesto među Hrvatima u najboljoj formi u inozemstvu. Vagao je ponude, razmišljao gdje bi mu najbolje bilo nastaviti karijeru i sada odlučio.

Otišao je u susjednu nam Bosnu i Hercegovinu i potpisao za HŠK Zrinjski, kojeg vodi bivši trener Gorice Sergej Jakirović. U trenutno drugoplasiranom klubu lige, koji nakon 11 kola ima 24 boda, mnogo je, jasno, Hrvata. Mario Tičinović, Karlo Kamenar te Ivan Jajalo, svi bivši HNL-ovci, samo su neki od njih.

Čondrić, koji je prethodno bio u NK Zagrebu, Rudešu te Istri 1961, sa Zrinjskim je potpisao ugovor do kraja svibnja 2023. godine. Najveći trag ostavio je u Puli, gdje je upisao 63 službena nastupa te Zeleno-žute jedno vrijeme predvodio kao kapetan momčadi.

28-godišnji vratar dosad je bio drugi najvrjedniji hrvatski nogometaš bez kluba s vrijednošću od 700 tisuća eura. Ispred njega je bio samo Jozo Šimunović, "težak" milijun i pol eura, koji još uvijek traži angažman nakon napuštanja Celtica prošlog ljeta.



Tagovi

ZrinjskiRotor Volgogradbosna i hercegovinaBjelorusijaJosip ČondrićIstra 1961

Ostale Vijesti