REUTERS/Dylan Martinez
REUTERS/Dylan Martinez

Nakon Jamesa, Katarani dovode Francuza koji je dobio Vatrene u finalu SP-a

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 27.09.21. | 15:16

Za Pijetlove je u tri godine upisao 20 nastupa

Steven Nzonzi uskoro postaje novi igrač Al-Rayyana, katarskog prvoligaša koji je prije tjedan dana potpisao bivšeg člana Reala, Bayerna i Evertona Jamesa Rodrigueza. Riječ je o još jednom isplativom pojačanju, jer James im je došao za osam milijuna, a Nzonzi iz Rome stiže – bez odštete.

Poveznica 32-gosdišnjaka i njegove nove destinacije je trener kluba, sunarodnjak mu Laurent Blanc, bivši izbornik francuske reprezentacije za koju je Nzonzi između 2017. i 2020. odigrao ukupno 20 utakmica. Nastupio je u pet utakmica na Svjetskom prvenstvu 2018., uključujući i finalnu protiv Hrvatske, kada su Les Bluesi slavili s 4:2 i počeli slaviti zlato.

Prema pisanju talijanskog Il Tempa, s klubom će potpisati dvogodišnji ugovor vrijedan tri milijuna eura. Ipak, stvar još nije gotova, jer Nzonzi i njegov otac, koji je ujedno i njegov agent, traže kompenzaciju od Rome u iznosu pune plaće u rimskom klubu do kraja sezone. Trener talijanskog prvoligaša Tiago Pinto trenutno nije spreman pregovarati oko navedenog pitanja.

Nzonzi je na Apenine stigao 2018. iz Seville za 26 milijuna eura, a ugovor s Vučicom, za koju je odigrao 39 službenih utakmica uz jedan gol i dvije asistencije, ističe mu na kraju tekuće sezone. Veznjak koji je kroz karijeru igrao još za Amiens, Blackburn, Stoke, Galatasaray i Rennes prema Transfermarktu danas vrijedi osam milijuna eura.

Katarani su nakon tri kola u tamošnjem prvenstvu na tablici 10. s tek dva boda u tri utakmice. U prošlom su kolu na domaćem terenu upisali poraz protiv Xavijevog Al-Sadda (2:4), koji trenutno drži čelno mjesto ljestvice s četiri pobjede u isto toliko susreta.




Tagovi

KatarAl RayyanFrancuskaSteven NzonziRoma

Ostale Vijesti