JOHN SIBLEY/Action Images
JOHN SIBLEY/Action Images

Belgija je na Mundijalu, raspucani Velšani korak bliže baražu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 13.11.21. | 22:35

Zadnje kolo donijet će odluku.

Pobjedom nad Estonijom rezultatom 3:1 Belgija je izborila direktan plasman u Katar kao prvoplasirana momčad skupine E.

Wales je u istom terminu s visokih 5:1 isprašio Bjeloruse i uoči posljednjeg kola stekao tri boda prednosti, te prednost u gol-razlici u odnosu na trećeplasirane Čehe. Za tri dana Wales će u goste Belgiji koja više nema razloga trsiti se za dobar rezultat, a Česi će morati dobiti Estonce kako bi imali ikakve šanse preskočiti Velšane na drugom mjestu tablice.

Belgijance je u susretu koji nije ponudio ikakva iznenađenja u vodstvo doveo Christian Benteke nakon što je estonski vratar Igonen veoma loše reagirao na jedan nizak ubačaj Yannicka Carrasca. Pogodak pogledajte OVDJE.

Za drugi pogodak ponovno je kombinirao isti tandem, ovoga puta Benteke je ostavio loptu Carrascu, a ovaj je odradio teži dio posla i s dvadesetak metara majstorski pogodio u rašlje. Pogodak pogledajte OVDJE.

U 70. minuti Erik Sorga smanjio je zaostatak Estonaca, ali njihove nade nisu dugo trajale. Treći pogodak za Belgiju djelo je Thorgana Hazarda, a De Bruyneova asistencija je kao i obično bila majstorska. Pogodak pogledajte OVDJE.

Dries Mertens je danas na pobjedonosan način obilježio 100. nastup u dresu reprezentacije.

Na stadionu u Cardiffu Velšani su dominirali od starta i u vodstvo došli već u drugoj minuti kada je Aaron Ramsey u maniri iskusnog centarfora najbrže stigao do lopte koju je odbio bjeloruski čuvar mreže Chernik – 1:0. Pogodak pogledajte OVDJE.

Na 2:0 povisio je Liverpoolov Neco Williams udarcem u bliži kut s desne strane. Chernik je mogao i trebao reagirati bolje. Pogodak pogledajte OVDJE.

Za 3:0 zabio je Ramsey u 50. minuti. Igrač Juventusa svoj drugi pogodak večeras upisao je s bijele točke. 4:0 postavio je Tottenhamov Ben Davies desetak minuta prije kraja susreta, a Artem Kontsevoj smanjio je zaostatak Bjelorusije u 87. minuti, ali je Connor Roberts postavio konačnih 5:1 u 89. minuti susreta. Jubilej je danas sa svojim stotim nastupom u dresu reprezentacije proslavio i Gareth Bale.



Tagovi

BelgijaWalesKvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Ostale Vijesti