Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Baturina: "Osvajanje Konferencijske lige? Zašto ne?"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 21.09.23. | 23:42

Dinamovci su nakon utakmice istaknuli kako su ozbiljno shvatili europsko natjecanje.

Iako je najavio kako bi volio poraditi na svojim brojkama, Martin Baturina se protiv Astane nije uspio zabilježiti među strijelce protiv Astane, ali je napravio puno toga dobrog. Diktirao je tempo igre, stvarao višak i pronalazio prazne koridore prostora na travnjaku.

Očekivali smo sličnu utakmicu kao zadnji puta na Maksimiru. Pokazali smo da smo se uigrali iako smo ostali bez nekoliko igrača. Čekali smo taj prvi gol, onda smo znali da ćemo ih zabiti više”, istaknuo je Dinamov „cener” nakon utakmice.

Iako je Konferencijska liga najmanje ugledno Uefino natjecanje, u svlačionici Dinama su najozbiljnije shvatili ovo natjecanje.

Prvenstvo moramo osvojiti definitivno, ali pokušati možda osvojiti i ovo. Imamo jako dobru momčad, zašto ne?”, dodaje ističući da voli europske utakmice.

Europa je Europa”, zaključuje.

Nakon njega je na red pristigao Tibor Halilović, dečko koji se zaobilaznicom vratio u Maksimirsku 128. A onda je i u 90+3. minuti pogodio za konačnih 5-1. Pred novinare je stigao širokog osmijeha, a sasvim je jasno i zašto.

Koliko mi znači ovaj gol? Puno, haha. Prva utakmica, prvi gol – mislim da nije moglo bolje krenuti od ovoga. A ovom smo pobjedom i pristupom pokazali koliko nam znači Konferencijska liga i da smo ju shvatili ozbiljno. Dinamo je naviknuo igrati Ligu prvaka i Europsku ligu, tako da je dolazak u Konferencijsku ligu bio malo razočaranje. Mi vjerujemo u svoju kvalitetu i s ovim pristupom želimo otići što dalje”.

Dinamo ima i nekoliko, pokazalo se, jako ozbiljnih izvođača slobodnih udaraca. Petković je zabio za reprezentaciju, Bulat je zabio Astani i prije toga AEK-u. A i Baturina ima solidan slobodnjak.

Da, to su sada slatke muke između njih, da se dogovore tko će pucati”, istaknuo je Halilović.

„Prozvani” Bulat je priznao kako se na treninzima dosta uvježbavaju slobodnjaci.

Radimo dosta na tome i Bruno i Martin i ja. Na meni je sada bilo da puknem, a Bruno mi daje slobodu da pucam kada se osjećam dobro”.

Složio se Bulat sa svojim suigračima oko važnosti Konferencijske lige.

I trener nam je rekao kako ima osjećaj i u medijima da ovo nije toliko bitno, ali mi smo glavama sto posto unutra. Ali idemo utakmicu po utakmicu, HNL nam je bitna, a sad slijedi Rudeš”.

Inače, Bulat se vratio iz teške ozljede, a sada igra u velikoj formi.

Nije mi bilo lako, ali klub je stao iza mene i sada se osjećam dobro i želim samo ovako nastaviti”.



Tagovi

Konferencijska ligaGNK DinamoAstanaMartin BaturinaMarko BulatTibor Halilović

Ostale Vijesti