Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Jakirović: "Ne mogu gledati penale, osobito one u Osijeku, igrači se dogovaraju za izvođenje prekida, a radit ćemo na obrani"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 21.09.23. | 23:37

Trener hrvatskog prvaka podijelio je svoje dojmove nakon utakmice s Astanom, a otkrio i zašto ne gleda penale

Nogometaši zagrebačkog Dinama nastavili su svoj pobjednički niz protiv kazahstanske Astane ostvarivši i petu pobjedu u isto toliko međusobnih susreta. I peta međusobna utakmica između Dinama i Astane otišla je na stranu hrvatskog sastava koji je ovoga puta slavio sa 5-1 i sada ima ukupnu razliku golova u međusobnim susretima čak 14-1. U strijelce su se upisali dva puta Petković s bijele točke, a potom i Bulat, Marin te na kraju Halilović.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Trener Sergej Jakirović bio je zadovoljan, ali nije si dopustio pretjeranu euforiju.

"Čestitam dečkima na ozbiljnoj utakmici, želji, volji. Nije bilo jednostavno, možda da smo uspjeli zabiti u prvoj minuti, to bi nam pomoglo, ali znali smo da moramo biti srtpljivi. Penal nam je došao u pravom trenutku. Kontrolirali smo utakmicu, ali Astana je imala nekoliko lijepih prilika. Jako mi je drago da su zabili Marin i Halilović, Tiboru ne može biti ljepši poklon za debi", rekao je trener Jakirović.

Mihajličenko je upisao dvije asistencije u samo osam minuta na terenu.

"Nakon Osijeka su svi mislili da je otpisan. Bio bih lud da tako brzo otpisujem igrača. Ima tu još prostora gdje on može pokazati svoje kvalitete, ali sigurno da će mu ovo koristiti u budućnosti."

Bulat je zabio sjajan gol iz slobodnjaka.

"Dopuštam ja da se oni dogovore, nema ega, u ovoj svlačionici su podređeni svi momčadi, onaj tko se najbolje osjeća."

Jakirović ne gleda penale. Nije ih gledao ni u Osijeku ni danas.

"Kad sam igrao sam izvodio jedanaesterce, a sadaq ne mogu gledati, ne znam zašto, pogotovo one u Osijeku. Nemam što zamjeriti igračima, nije promašio onaj tko nije pucao penal, neću reći da sam praznovjeran, ali postala je to neka tradicija."

Obrana?

"Ne brine me. Volio bih da smo čvršći, gušći, agresivniji, ali tu sam tek mjesec dana, a nemamo praktički vremena za treninge. Nema momčadi na svijetu koja ti neće nešto stvoriti. Sigurno da ćemo to izanalizirati, sigurno ćemo morati u budućnosti na tome poraditi."

Reakcija igrača s klupe.

"Niije toliko važno tko krene u utakmicu, nego kako se završi. Trudimo se da damo minutažu, sigurno će ju i drugi dobiti, svaki igrač je jako važan, a danas smo mijenjali dobro, donijeli su nam što smo htjeli, to je sigurno jako važno za momčad."




Tagovi

Sergej JakirovićDinamo ZagrebGNK DinamoKonferencijska ligaAstana

Ostale Vijesti