Goran Stanzl/Pixsell
Goran Stanzl/Pixsell

VIDEO Ajme meni, nije mi dobro, nakon četvorke došla i 'petica'! Da je svaki dan igrati s Astanom...

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 21.09.23. | 22:50

Dinamo je uvjerljivo (5-1) startao u Konferencijsku ligu

Nije četiri, nego pet! Velikih Dinamovi 5-1 protiv Astane na startu Konferencijske lige. Pa, nemamo ništa protiv da taj kazahstanski klub svakih mjesec dana gostuje u Maksimiru! Kako ide pjesma: Dajte Astanu da se igramo! Dinamo, kakav god bio, prejak je to društvo iz Astane. "Ajme meni, nije mi dobro, zabili smo pet komada.", odzvanjalo je Maksimirom na kraju susreta. Lijep kraj jedne večeri, koja na samom početku nije najavljivala takav rasplet.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Da igraš pet puta protiv kvartovskih amatera, može se zalomiti neki remi, neki slab dan. Pribojavali su se malo toga u Maksimiru, brinuo ih je zakon velikih brojeva, ali i činjenica da je Astana prije dva mjeseca u Zagrebu pala pod galopom Luke Ivanušeca, koji je sad u dalekom Rotterdamu, što su tada bili ovdje i Dominik Livaković i Josip Šutalo. I što je Astana, možda, nešto naučila iz prijašnja četiri poraza od Modrih. Najavljivali su iz kazahstanskih redova da ćemo ovaj put gledati drugačiju Astanu, da Dinamo neće tako lako do pobjede. Ipak, gostujući trener Babajan promijenio je samo jednog igrača u prvih 11 u odnosu na taj dvoboj u srpnju, Stjepan Lončar bio je jedino 'iznenađenje'.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Da, bila je to malo čvršća, pametnija Astana. Krenuli su gosti s visokim presingom, potom se povukli u bunker, koji je Dinamo teško probijao. U četvrtoj minuti Vidović je sjajno odigrao na peterac, tamo je Emreli promašio loptu, samo ju je trebao gurnuti u gol. Da je već tad Dinamo zabio, bila bi to druga priča, ovako, išlo je teško... Štoviše, mogao se proslaviti Marin Tomasov. Dino Perić gurnuo ga je u priliku, uspio je doći do lopte između Ljubičića i Šutala, ali je pucao pokraj gola. I propustio šokirati Maksimir.

Skromna je ta Astana, pokazala je manje od Slavena Belupa prije nekoliko dana, no, taj čvrsti zid u zadnjoj liniji davao je malo prostora Dinamu. Zapisali smo u prvih 45 minuta tek pokušaj Mišića preko gola i Baturinin loš udarac glavom. No, da Dinamo ipak ima plus na odmoru pobrinuo se Astanin napadač Darboe, nekim čudom našao se u svom šesnaestercu, nagazio nogu Ljubičića i skrivio kazneni udarac. Reagirao je VAR, dvojbe nije bilo, a Petković je silovito pogodio rašlje. I srušio Astanin plan, na kojem je bazirala uspjeh u Zagrebu. Pokušali su Kazahstanci što dulje držati 'nulu', pokleknuli su pred sam kraj prvog dijela.

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arenasport)

A onda napravili još jedan kazneni udarac. Harojan je s leđa gurnuo Emrelija, Baturinin udarac s nekoliko metara obranio Čondrić, međutim, lopta je na bijeloj točki. Opet Petković, opet silovito, opet neobranjivo. Iako, prije toga je Tomasov imao šansu, Nevistić je sjajno obranio, podsjetio na ono što je često činio Livaković. I kod 2-0 imao je Nevistić jednu važnu obranu, Darboe je sad pucao, Dinamov čuvar mreže bio pravovremen. Zatim se ukazao Marko Bulat, prekrasan slobodnjak, u rašlje. Čondrić nije imao šanse, kao ni kod Petkovićevih penala. Kad ne ide iz igre, Dinamo je Astanu slomio iz prekida, jednaestercima i slobodnim udarcem. Dalje je sve bila rutina.

Uspjeli su gosti smanjiti, Jakirović je promovirao Tibora Halilovića, ubacio Antonija Marina, koji je zapečatio sudbinu Astane, Tibor Halilović još dodao gol. Nije 4-0, činilo se nedohvatljivo, ali je 5-1, sjajan start Konferencijske lige. Pet od pet protiv kazahstanskog prvaka, to nije lako ostvariti. Pao je zakon velikih brojeva na Dinamovom poučku, Modri su krenuli prema europskom proljeću. Koliko god bili oslabljeni, nije slučajno da su u Konferencijskoj ligi među favoritima po koeficijentu.

Dinamo - Astana 5-1

Zagreb. Stadion: Maksimir. Gledatelja: 10005. Sudac: Pavel Rackowski (Poljska). Pomoćnici: Radoslaw Slejka i Adam Kupsik (Poljska).VAR: Tomasz Kwatiovski. AVAR: Krysztof Jakubik (Poljska).

DINAMO: Nevistić - Moharrami, Šutalo, Perić, Ljubičić (od 82. Mihajličenko)- Mišić, Bulat (od 65.Halilović) - Emreli (od 65.Menalo), Baturina, Vidović (od 72.Marin)- Petković (od 73. Kulenović). Trener: Sergej Jakirović.

ASTANA: Čondrić - Bejsebekov (od 44.Harojan), Tomašević, Amanović - Hovhanisjan, Ebong, Lončar (od 62.Kuat), Vorogovskij (od 62.Dosmangabetov) - Tomasov, Darboe (od 84. Aimbetov), Ourega (od 84. Jovančić). Trener: Grigorij Babajan.

Strijelci: 1-0 - Petković (43.-11 m), 2-0 - Petković (53.-11m), 3-0 - Bulat (58.), 3-1 - Hovhanisjan (78.), 4-1 - Marin (85., Mihajličenko), 5-1 - Halilović (90.)

Žuti kartoni: Šutalo (Dinamo); Darboe, Lončar, Amanović, Harojan (Astana)




Tagovi

GNK DinamoAstanaKonferencijska ligaBruno PetkovićSergej Jakirović

Ostale Vijesti