Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Bačić za Germanijak: „Uz podršku publike moramo odgovoriti na pritisak Poljske“

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 15.04.24. | 14:00

Trener poljske Bochinije Antun Bačić prokomentirao je prvi sraz između Hrvatske i Poljske te najavio uzvrat u Zagrebu (utorak, 16. travnja, Draženov dom, 19 sati), koji će odlučiti o putniku na Svjetsko prvenstvo.

Hrvatsku futsalsku reprezentaciju u utorak očekuje uzvratna utakmica doigravanja za plasman na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistan. Iz poljskog Koszalina donosimo prednost od 3-2, a pred zagrebačku utakmicu (KC Dražen Petrović) porazgovarali smo s hrvatskim trenerom Antunom Bačićem koji je uživo svjedočio prvoj utakmici budući da obnaša dužnost prvog trenera 'hita' poljskog prvenstva Bochinije.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Poljaci su na krilima pune dvorane očekivano ušli uraganski u utakmicu. Puno su trčali, igrali okomito, s puno agresije. Kao što sam rekao i prije utakmice, nama stil poljske igre ne leži, jer smo, možemo to tako reći, malo sporiji od njih. Poljska je na valu te uvodne energije i pune dvorane nametnula svoj ritam i kontrolirala tijek utakmice u prvih 20 minuta. Odigrali su možda i iznad svojih mogućnosti i na odmor otišli sa zasluženom prednost. No, s obzirom na skraćenu rotaciju Poljaka, ali i naše iskustvo i kvalitetu, što je utakmica više odmicala to smo postajali stabilniji. Uspjeli smo preokrenuti vodu na naš mlin te smo na kraju mogli pobijediti s još kojim pogotkom prednosti", rekao nam je za početak Bačić.

Ono što je mnoge gledatelje pred malim ekranima iznenadilo, bila je sjajna atmosfera u Koszalinu. Poljaci su pripremili koreografiju, tribine su bile u crvenim i bijelim bojama (možda je to pomoglo i našim reprezentativcima), a navijanje je bilo na razini nogometnih utakmica...

"I u domaćem prvenstvu dvorane su pune, atmosfera je prava sportska. Poljaci imaju nevjerojatno razvijenu sportsku kulturu. Koreografija koju su pripremili, navijanje i cijela atmosfera bili su na vrhunskoj razini. Moram reći da je i mene dojmila, snimao sam cijelu atmosferu i slao videe svojim prijateljima koje zanima futsal".

Slijedi nam uzvrat u Draženovom domu, u kojem zbog suspenzije kartona neće moći nastupiti dvostruki strijelac iz Koszalina, pivot Futsal Dinama Luka Perić.

"Mi ne možemo računati na Perića, a njima se vraća jedan od boljih igrača Mikolaj Zastawnik, tako da su Poljaci što se tiče rostera u boljoj situaciji nego pred prvu utakmicu. No, iako nama fali Perić, na poziciji pivota smo sjajno pokriveni. Vjerujem da će ostali pivoti odgovoriti na izazove kako trebamo. Dobra je stvar što su svi ostali zdravi i spremni. Ključan će biti uvod utakmice. Poljaci u Zagreb dolaze gladni i očekujem njihovo otvaranje kao i u Koszalinu. Iznimno je bitno da dobro odgovorimo na njihov pritisak, posebno u uvodnoj fazi utakmice. U Zagrebu ćemo na svojoj strani imati publiku, igrat ćemo u domaćinskoj atmosferi i to će svakako biti naša velika prednost. No, kako god otvorimo utakmicu, mislim da je ova generacija pokazala karakter i dokazala da se može izvući iz rezultatskog zaostatka".

Koji dueli će biti ključni za pobjedu?

"U našem sportu iznimno je bitno u kakvoj su formi vratari, odnosno kakav će dan imati. Iznenadilo me što je u prvoj utakmici za Poljsku branio Bartolomiej Nawrat umjesto Michal Kaluza koji brani u španjolskoj Segundi i nominalno je prvi golman reprezentacije. Što se tiče igrača u polju, opet će biti važno odigrati dobru rolu s pivotima. Mislim da je kapetan Poljske Tomasz Kriezel u prvoj utakmici radio dosta problema i Periću i Sekuliću. Veliki dio utakmice Poljaci su zaustavili naše pivote, no, kada je koncentracija i energija pala, uspjeli smo upravo preko pivota riješiti dvoboj. Tako da mislim da je izuzetno bitno da se naši pivoti dobro nametnu, prime nekoliko dobrih lopti i zabiju gol. To bi moglo usmjeriti utakmicu", rekao nam je za kraj Bačić.



Tagovi

FutsalfutsalHrvatska futsal reprezentacijapoljska futsal reprezentacijasvjetsko prvenstvo u futsaluSvjetsko prvenstvo u futsalu 2024Antun Bačić

Ostale Vijesti