Luka Batelic/PIXSELL
Luka Batelic/PIXSELL

Velika pobjeda Hrvatske u Poljskoj, stigli na korak do plasmana na SP u futsalu

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 12.04.24. | 20:17

Uzvrat se igra 16. travnja u Zagrebu

Hrvatska futsal reprezentacija uspješno je napravila prvi korak u doigravanju za odlazak na svjetsku smotru u Uzbekistanu. U prvom dvoboju dodatnih kvalifikacija u Poljskoj je svladala domaćina 3-2!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Domaćin je poveo već u trećoj minuti preko Szadurskog, no Perić je uzvratio u 14. minuti, da bi odmah potom Kuraja skrenuo loptu u vlastitu mrežu za novo vodstvo Poljaka, s kojim se otišlo i na odmor (2-1).

Ipak, u nastavku je uslijedio velik preokret. Prvo je u 34. minuti Perić sjajnim udarcem donosi novo izjednačenje, da bi ubrzo Mataja postigao pogodak za vrijednu pobjedu (3-2), s kojom se izabranici Marinka Mavrovića vraćaju kući na uzvrat.

Druga utakmica na rasporedu je u utorak, 16. travnja, u zagrebačkom KC-u Dražen Petrović s početkom u 19.00 sati. Hrvatska ima povijesnu priliku vratiti se na Svjetsko prvenstvo nakon 24 godine, posljednji puta na smotri najboljih svjetskih reprezentacija igrali smo 2000. godine u Gvatemali. Plasman u Uzbekistan izborilo je pet europskih reprezentacija, a Europa daje još dva predstavnika na Futsal Mundijalu (od ukupno 32).



Tagovi

FutsalfutsalHrvatska futsal reprezentacijasvjetsko prvenstvo u futsaluSvjetsko prvenstvo u futsalu 2024

Ostale Vijesti