Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Junak Hrvatske propušta uzvrat: “Ova reprezentacija odlična je i bez mene”

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 13.04.24. | 08:31

Hrvatska futsalska reprezentacija upisala je važnu pobjedu u Poljskoj i stigla na korak do plasmana na Svjetsko prvenstvo

Prvo poluvrijeme nije bilo najbolje. Poljska je povela u ranoj fazi utakmice. Luka Perić sjajnim golom anulirao je prednost domaćina koji su na odmor otišli s novom prednosti nakon nesretno primljenog autogola. No, dva hrvatska pivota, Luka Perić i David Mataja, u ratmaku manjem od minute, donijele su Hrvatskoj 3-2 pobjedu s kojom stižu u Zagreb. Idućeg utorka (16. travnja), u KC Dražen Petrović imat će priliku izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo koje se u rujnu i listopadu ove godine igra u Uzbekistanu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Moji golovi su manje bitni. U prvom poluvremenu nismo najbolje ušli u utakmicu, to je bilo jasno vidljivo. No, pokazali smo karakter i dokazali da smo momčad koja ima kvalitetu za otići na Svjetsko prvenstvo. U nastavak utakmice ušli smo puno bolje i odlučnije. Tako smo nastavili igrati do samoga kraja i na kraju, po meni, zasluženo pobijedili", rekao je nakon utakmice dvostruki strijelac Luka Perić.

Izbornik Marinko Mavrović prije utakmice naglašavao je važnost igre na pivote, koji su se i u ovoj utakmici pokazali kao velika snaga naše reprezentacije

"Mogu se složiti. No, riječ je o dvije jako dobre momčadi, nijanse su odlučivale. Mislim da je cijela momčad odigrala dobru utakmicu. Ponekada iskočimo mi pivoti, drugi put bekovi", rekao je Perić.

Iako je Perić bio junak utakmice, možemo ga okarakterizirati i kao svojevrsnog tragičara. Naime, u zadnjoj minuti utakmice zaradio je žuti karton zbog kojeg će morati propustiti utakmicu u Zagrebu...

"Jako mi je žao zbog toga. Jednostavno, u tim trenucima nisam mogao razmišljati o tome. No, ova reprezentacija je odlična i bez mene, vjerujem da ćemo pobijediti i plasirati se na Svjetsko prvenstvo".

Karte za uzvratnu utakmicu prodaju se odlično i prema informacijama koje imamo Draženov dom bit će ispunjen...

"Očekujem da će Draženov dom biti pun. Naši dečki su to i zaslužili. Očekujem veliku potporu s tribina i prolaz na Svjetsko prvenstvo", rekao je za kraj Perić.

Cijena ulaznice za uzvratnu utakmicu iznosi osam eura u pretprodaji i 10 na dan utakmice. Ulaznice je moguće nabaviti na platformi Core Event te na određenim Petrol/Crodux benzinskim postajama u Zagrebu, Puli i Splitu.



Tagovi

FutsalfutsalHrvatska futsal reprezentacijasvjetsko prvenstvo u futsaluSvjetsko prvenstvo u futsalu 2024Luka Perićpoljska futsal reprezentacija

Ostale Vijesti