Ivica Galovic/PIXSELL
Ivica Galovic/PIXSELL

Mavrović: “Moramo iskoristiti domaći parket, neka nam puna Cibona bude zamašnjak za plasman u Uzbekistan”

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 13.04.24. | 09:30

Hrvatski izbornik prokomentirao je važnu pobjedu Hrvatske u prvoj utakmici doigravanja za Svjetsko prvenstvo u futsalu.

Unatoč zaostatku od 0-1 i 1-2, hrvatska futsalska reprezentacija uspjela je svladati Poljsku u ispunjenoj dvorani u Koszalinu s 3-2 i napravila veliki korak prema plasmanu na Svjetsko prvenstvo, prvo nakon Gvatemale 2000.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Nismo ušli u utakmicu kako smo se dogovorili. Osjetio se dosta veliki grč. Trebam reći kako je atmosfera bila fantastična, Poljaci su napravili pravi sportski ambijent. Nadam se da ćemo im se po tom pitanju revanširati u Zagrebu", rekao je izbornik Mavrović i nastavio:

"Naša reakcija u nastavku bila je kakvu smo htjeli. Počeli smo brže donositi odluke, igrali smo s puno više trke, a to nam se na kraju i vratilo. Pohvale svim igračima. Moram istaknuti dva pivota, Perića koji je zabio dva fantastična pogotka, ali i Mataju koji je iz praktički prvog gola zabio toliko željeni gol".

Junai Hrvatske bila su dva pivota, Luka Perić zabio je dva gola, a David Mataja pobjednički. Sva tri bila su spektakularna.

"Istina, ali ne smijemo zaboraviti da lopte do njih dolaze od naši ostalih igrača koji su zaduženi za kombinatoriku. Čestitke svim igračima, cijelom stručnom stožeru. Ovih dana svi smo bili kao jedan. Jednostavno, fantatsična koncentracija, mobilnost i ozbiljnost igrača na treningu. Od kada sam tu, ne znam jesmo li ikada bili ovako kompaktni na treninzima".

No, za plasman na Svjetsko prvenstvo, koje se od 14. rujna do 6. listopada igra u Uzbekistanu, potrebno je odigrati najmanje neriješeno u Zagrebu protiv jake Poljske.

"Odigrali smo tek prvo poluvrijeme. Taj gol u gostima ne znači ništa. Jedan gol Poljaka i na nuli smo. Jednostavno, moramo iskoristiti taj domaći parket. Trebalo nam je vremena da se prilagodimo na čvrstu igru, suci su puštali kontakt, a Poljaci su fizički nešto jači od nas, to treba priznati. No, u nastavku utakmice prilagodili smo se i tome te smo na kraju zasluženo pobijedili".

Karte za uzvratnu utakmicu prodaju se odlično i prema informacijama koje imamo Draženov dom bit će ispunjen...

"Zagrepčani, ljubitelji futsala, napunite Cibonu i dajte nam taj zamašnjak da konačno dođemo do Svjetskog prvenstva", rekao je za kraj izbornik Mavrović.

Cijena ulaznice za uzvratnu utakmicu iznosi osam eura u pretprodaji i 10 na dan utakmice. Ulaznice je moguće nabaviti na platformi Core Event te na određenim Petrol/Crodux benzinskim postajama u Zagrebu, Puli i Splitu.



Tagovi

FutsalfutsalHrvatska futsal reprezentacijapoljska futsal reprezentacijasvjetsko prvenstvo u futsaluSvjetsko prvenstvo u futsalu 2024Marinko Mavrović

Ostale Vijesti