REUTERS/Tony Obrien
REUTERS/Tony Obrien

Antonio Conte: Mogao bih donositi bolje VAR odluke iz vlastitog doma

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 28.10.22. | 22:42

Trener Tottenhama optužuje tehnologiju da je nepoštena prema njegovoj momčadi nakon remija sa Sportingom

Menadžer Tottenhama Antonio Conte nastavio je svoju tiradu protiv VAR-a u petak inzistirajući na tome da smanjuje emocije utakmice i našalio se da bi mogao donositi bolje odluke iz vlastitog doma.

Spursi su ostali bijesni tijekom susreta Lige prvaka protiv Sporting Lisabona (1:1) u srijedu kada je Harryju Kaneu uskraćena pobjeda u sudačkoj nadoknadi nakon što je ocijenjeno da je bio marginalno ispred lopte i stoga u zaleđu.

Conte je kritizirao tehnologiju i optužio je da je nepoštena prema njegovoj momčadi nakon remija sa Sportingom, što znači da Tottenham još uvijek treba bod u Marseilleu u utorak kako bi se kvalificirao za osminu finala Lige prvaka.

Ostao je nezadovoljan kada je govorio na tiskovnoj konferenciji uoči subotnjeg puta u Bournemouth i rekao:

“Ono što se dogodilo u posljednjoj utakmici bilo je nevjerojatno, nevjerojatno. Zabiješ, već si kvalificiran za sljedeći krug, slaviš i onda moraš ostati pet minuta da pogledaš situaciju s VAR-om i doneseš odluku i ne znaš je li to ispravno ili pogrešno”.

Ovo nije nogomet, veli Talijan, na ovaj način režete emocije, emocije svih, a posebno igrača jer ne znate.

“Postignete gol i ne znate što će se dogoditi kasnije. Je li netko napravio prekršaj minutu prije? Ili otkriju prekršaj minutu prije i onda odu poništiti ovo? Dogodilo se, ali dogodilo se samo kad su oni htjeli da se dogodi. To je razlika”.

Talijan je u mislima ponovio da je "nemoguće" da VAR pogriješi s obzirom na vrijeme i dodatne slike koje službena osoba može vidjeti.

 “Ali kada ostanem kod kuće i vidim sliku, gledam drugu utakmicu i vidim sliku, VAR, tada mi je lako donijeti najbolju odluku” Umjesto toga, vidite, na primjer, da donose suprotnu odluku. Oh, ne znam nogomet ili možda tko bude u VAR sobi vidi drugu sliku?”

Nogometni savez (FA) kaznio je Spurse s 20.000 funti (23.000 eura) nakon što su priznali da nisu osigurali uredno ponašanje svojih igrača tijekom utakmice s Newcastleom prošlog vikenda. (nl)



Tagovi

Antonio ConteTottenhamLiga prvakaPremier ligaVAR

Ostale Vijesti