REUTERS/Tony Obrien
REUTERS/Tony Obrien

Ljubav koja ne može proć'? Sprema se senzacionalan povratak, Conte će teško odbiti poziv bivšeg kluba

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 28.10.22. | 08:40

Juventus igra jako lošu sezonu, prvi je put od 2013. ispao u Europsku ligu i u Torinu se sve više priča o senzacionalnom povratku trenera, koji s Juveom u zadnje vrijeme nije živio u slozi i prijateljstvu

Godina vulkana i potresa na 'planetu Juventus', velikan iz Torina igra jednu od svoji najlošijih sezona ovog desetljeća. Samo tri boda nakon pet kola Lige prvaka, upitan je i plasman u Europsku ligu, a u Serie A zaostatak za vodećim Napolijem već je 10 bodova. Massimiano Allegri, zasad, ima podršku klupskog vodstva, trener koji je doveo Juventus u dva finala Lige prvaka i napunio vitrine domaćim trofejima, očito, još ima kredita. Međutim, pitanje je koliko su oni čvrsti, koliko će porasti kamate uslijed inflacije loših rezultata. Stoga se u talijanskim medijima već raspravlja o njegovu nasljedniku, a La Gazzetta dello Sport tvrdi da je glavni kandidat - Antonio Conte!

Ne bi u tome bilo ništa čudno da Conte nije trenutno na klupi Tottenhama i da zadnjih godina baš i ne živi u slozi i prijateljstvu sa svojim bivšim klubom. Poznato je da je bio trener Intera, što mu dio navijača Juventusa ne može oprostiti, a baš dok je bio trener najvećeg rivala, Conte se gadno sukobio s nekadašnjim velikim prijateljem Andreom Agnellijem, Juveovim gazdom. Pale su teške riječi, psovke i uvrede, neki tvrde da je bilo i fizičkog obračuna u tunelu nakon utakmice. Popucale su, definitivno, tada veze Contea i Juventusa i njegov povratak u Torino činio se nemogućim. Pogotovo tako brzo.

Međutim, Gazzetta piše da su u međuvremenu Agnelli i Conte izgladili sukob, zakopali ratne sjekire i da u Juventusu ozbiljno razmišljaju o njemu kao o Allegrijevu nasljedniku. Ono što im ide na ruku jest da Conteu na kraju sezone istječe ugovor s Tottenhamom, zasad nema naznaka da će ga produljiti pa neki insajderi i u tome vide razlog zašto Agnelli još uvijek slijepo stoji iza Allegrija. Ne želi još povlačiti radikalne poteze, jer bi htio pridobiti Contea na povratak na kraju sezone. Do tada bi se strpio s Allegrijem, jer, nema smisla mijenjati trenere svakih nekoliko mjeseci. No, ono što Juventusu i Agnelliju ne ide u prilog jesu upravo slabi rezultati. U redu, ispalo se iz Lige prvaka, možda i generalno iz Europe, ali Juventusu prijeti i da ne bude među prve četiri momčadi u Serie A, da se ne plasira u Ligu prvaka, a to bi onda bio teški debakl. Nastavi li se niz očajnih igara i rezultata, Agnelli neće više moći čekati ljeto i Conteov istek ugovora, morat će ranije povući (očekivani) potez. I pitanje hoće li u tom slučaju uopće dočekati Conteov povratak.

U Torinu će idućih tjedana, vjerojatno i mjeseci, biti vrlo zanimljivo i intenzivno, a Max Allegri pod sve većim pritiskom. Da spasi sezonu, kako god može. (T.N.)




Tagovi

Antonio Conteandrea agnelliMassimiliano AllegriJuventusTottenhamLiga prvaka

Ostale Vijesti