Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Ante Majstorović za Germanijak: "Na zimu se vraćam nogometu"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 06.10.22. | 14:00

Bivši stoper Osijeka otkrio je za Germanijak detalje svoje borbe s ozljedama i opciji povratka u Gradski vrt

Tri su zahtjeva navijači Osijeka okupljeni na stranici “Bijelo-plava birtija” stavili pred sportskog direktora Ivicu Kuleševića za, kako su nazvali, uspješni početak mandata. Prvi je novi ugovor za Kleinheislera, potom odabir Rene Pomsa kao trajnog rješenja za klupu Osijeka te naposljetku povratak Ante Majstorovića u Gradski vrt.

Ne ulazeći u sportsku politiku Osijeka, iako nam se čini da su sva tri zahtjeva itekako opravdana i da drže vodu, treći opcija nam se činila kao zgodna prilika da okrenemo broj Ante Majstorovića.

“Baš ste pogodili trenutak”, javio se bivši stoper Splita, Lokomotive, Dinama za kojeg nije nikada nastupio te Osijeka u kojem je dominirao te se domogao Kine u kojoj je riješio egzistenciju.

Pravi trenutak je zbog činjenice da se Majstorović nakon nekoliko mjeseci vratio treninzima s loptom.

“U utorak sam prvi puta izašao na teren i zaista sam sretan zbog toga”, objasnio je naš sugovornik prije nego se dotakao svoje kineske avanture u koju je krenuo u siječnju prošle godine kada ga je Bjelica prodao za 3,3 milijuna eura odštete u Shanghai.

“Do tada nisam propustio trening. Uvijek zdrav, uvijek sam držao do sebe, pazio na tijelo, prehranu, sportski život. I pripreme su bile sjajne. Igrali smo pet prijateljskih utakmica, sve je bilo u najboljem redu. I zadnja priprema prije početka sezone bila je neka utakmica protiv B momčadi. Duga lopta, uđem ispred napadača i čujem klik u koljenu”.

Klik je u ovom slučaju definicija za puknuće križnih ligamenata koljena. Ozljeda je to od koje sportaši najčešće dobe nervni slom jer znači operaciju i višemjesečni oporavak. Majstorović je pod nož otišao u Lyon, rehabilitaciju odradio u Beogradu i sve je išlo svojim tijekom. Međutim, nije računao da su u Kini nestrpljivi…

“A znate kako je tamo. Stranci čine razliku, puno su me platili i zvali su me da se vratim gore. Da sam znao da je prerano, ne bih sigurno sjeo u avion i odradio tri tjedna karantene, ali i moja želja je bila prevelika pa nisam razmišljao”, priča nam Majstorović koji je dobro krenuo s treninzima. Iako su ga dozirali, na koncu su ga gurnuli u vatru prije vremena. Bila je jedna aktivna igra '1 na 1', Majstorović je napravio pokret kakvih je napravio milijun puta u karijeri i opet je čuo taj famozni “klik”.

“Radim magnet, doktor mi kaže: “imaš sreće, nije ti ništa”. Nakon tjedan dana opet krenem, ali osjetim da me koljeno ne sluša. Govore mi da je sve u glavi, ja osjećam da nije. Inzistiram na novom magnetu, kažu mi opet da je sve dobro. No, vrag mi ne da mira pa pošaljem sliku doktoru Jankoviću i doktoru u Lyon…”, priča nam sugovornik.

Odgovor liječnika bio je: “Pa Ante, ne razumijemo kako možeš igrati uopće s takvim koljenom". I onda je krenulo klasično natezanje i na koncu su dogovorili sporazumni raskid ugovora i stoper se vratio u Zagreb.

“Žao mi je što je tako ispalo, ali da su me čekali mjesec dana, svi bi bili na dobitku”, slegnut će ramenima Majstorović koji je ponovno otišao na operaciju, ali ovoga puta bez stresa i utrke s vremenom je odradio rehabilitaciju koja zapravo još uvijek traje.

“Nema žurbe. Osjećam se sjajno i imam dovoljno vremena. Ova polusezona je ionako blizu kraju, tako da ću od zime tražiti novi klub. Poziva je bilo puno, ali nema smisla više ništa forsirati”.

I tu dolazimo do ključnog pitanja s početka teksta. Majstorović ponovno u Osijeku, da ili ne?.

“Ne ovisi samo o meni, ali ja ću vam reći kako ona rečenica na odlasku u kojoj sam kazao da ovo nije zbogom već doviđenja Osijeku i dalje stoji. Tamo sam bio kao kod kuće, lijepa i ugodna sredina za živjeti. Uostalom u Osijeku sam igrao najbolji nogomet u karijeri. Ne bih imao ništa protiv da se vratim”, jasna je poruka Ante Majstorovića. Eto, Ivici Kuleševiću na znanje i ravnanje…


Tagovi

Ante MajstorovićNK OsijekHNL

Ostale Vijesti