Marko Prpic/PIXSELL , Grafika
Marko Prpic/PIXSELL , Grafika

Hrvati bez klubova: Majstorović od Kine 'na burzi', jučer mu se priključili Pilj i Mudražija, tu je i Karlo Letica... (OPŠIRNIJE)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 01.09.22. | 09:37

Kad bi ovih 22 igrača igralo za istu momčad vjerojatno bi se u HNL-u borili za plasman u Europu.

Deadline day je u Engleskoj skoro pa važniji od blagdana. Svi nogometni fanatici danas ne silaze s Facebooka, Twittera, Youtubea i Instagrama ne bi li nešto saznali što se događa u njihovim klubovima. Slušaju se radio emisije, podcasti, zovu se prijatelji koji 'znaju ljude iznutra'… Danas je dan kad je sve drugo manje važno.

No, ako je ovaj dan stresan navijačima, zamislite kako je tek nogometašima. Brojni hrvatski nogometaši su uoči zadnjeg dana prijelaznog roka već riješili klupska pitanja, a ima i onih koji u ovom kišnom četvrtku vide svoju posljednju nadu spada. Kad je riječ o onim 'velikim' transferima, spomenimo kako je i dalje sve moguće u slučaju Joška Gvardiola, s tim da je trenutno veća mogućnost da ostaje nego da odlazi. Nadalje, igrači koji bi mogli promijeniti sredine su i Borna Sosa, Mario Pašalić, Duje Ćaleta-Car, Luka Ivanušec, Mislav Oršić, Dominik Livaković, Josip Šutalo, Josip Juranović, Marko Rog, Stipe Biuk, Dion Drena Beljo, Marko Pjaca, Josip Stanišić, Marko Pjaca i drugi. Oni su, na neki način, danas 'na iglama', ali i da nitko od navedenih ne ostvari transfer, neće biti nikakvih problema budući da većina njih jako dobro kotira u svojim klubovima (izuzev možda Marka Pjace).

No, iako klubovi polako 'zatvaraju' svoje rostere, postoje hrvatski igrači koji su i dalje bez kluba. Za vas smo pripremili dvije postave s Hrvatima koji su bez kluba i koji bi to htjeli promijeniti što je prije moguće.

Prema TM-u, petorica Hrvata s najvećom tržišnom vrijednošću koji su trenutno bez poslodavca su Ante Majstorović, Filip Mrzljak, Marin Pilj, Karlo Letica i Luka Capan te smo sigurni da bi svi od navedenih bila velika pojačanja u velikoj većini HNL klubova.

Posljednjeg dana kolovoza su sporazumne raskide potpisali Marin Pilj i Robert Mudražija. Prvi je napustio Olimpiju, drugi Kopenhagen, a obojica su najbolje utakmice dosadašnje karijere odigrali u dresu Osijeka. Isto tako, spomenimo kako je Andrej Prskalo, najtrofejniji igrač u povijesti Rijeke, dogovorio suradnju s Opatijom s kojom će pokušati izboriti povratak u 1. NL te da je Mateo Monjac ponovno član Orijenta 1919. Obojica se tako nisu mogla naći u našim momčadima, što njima sigurno nije žao.

U nastavku pogledajte dvije postave Hrvata koji su posljednjeg dana prijelaznog roka i dalje bez angažmana. (I.A.S.)

Postava 1

Postava 2



Tagovi

HNLLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2022.prijelazni rok

Ostale Vijesti