Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Andrijašević donio Rijeci Europu pa poručio: Sada idem u Kinu, Rijeku neću nikada zaboraviti

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 22.05.21. | 20:45

Oreščanin: Zadovoljan sam kako smo igrali

Rijeka je opravdala svoju reputaciju i još jednu sezonu u nisu izborila plasman u Europu. U posljednjem kolu, u izravnom dvoboju za treće mjesto, Riječani su na Rujevici svladali Goricu 2:1 te će na ljeto igrati kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

Strijelac prvog pogotka za Rijeku bio je kapetan Franko Andrijašević, a pobjedu domaćinima donio je Luka Menalo u završnici dvoboja. Nakon utakmice Andrijašević je potvrdio da ga iduće sezone više neće biti ne samo na Kvarneru, nego i u Hrvatskoj:

"Bila je ovo epska bitka s Goricom. A Rijeka je još jednom napravila čudo. Svi su nas otpisali, a uspjeli smo nadoknaditi veliki minus i opet izboriti Europu. Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača. I bit će takva i sljedeće sezone. Da, bez mene. Idem u Kinu. I odlazim preponosan na dečke s kojima sam dijelio svlačionicu. Svaki dan bio je posebna emocija i Rijeku neću nikad zaboraviti", rekao je Andrijašević i poručio:

"Dečkima od srca želim da uđu u Konferencijsku ligu i sljedeće godine osvoje trofej. Hvala svima na divnim emocijama, trofejima i golovima i fantastičnoj atmosferi u kojoj sam živio i igrao u Rijeci".

Komentar utakmice dao je i strateg gostujućeg sastava. Gorica je cijelu sezonu, odnosno 35 kola, bila na mjestu koje vodi u Europu. Sve do posljednje utakmice. Gorica je porazom od Rijeke, ali i Hajdukovom pobjedom nad Lokomotivom pala na peto mjesto.

"Odigrali smo jako dobru utakmicu. Izgledalo je da smo osigurali Europu, no to nam se u zadnjih par kola pošemerilo. Utakmica je bila dobra, dobro smo kontrolirali utakmicu unatoč primljenom golu, imali smo kod rezultata 1:1 i stativu. U nastavku smo ih također kontrolirali, izbacili ih iz ritma, međutim, znali smo da će se Rijeka otvoriti. Imali smo na kraju šansu izjednačiti. Imali smo i problema s ozljedama, možda je i gol Rijeke pao nakon prekršaja. Mislim da je realno da je utakmica završila neriješeno. Sve u svemu odigrali smo jako dobru sezonu, možemo svi biti ponosni. Igrali smo jako dobro do samoga kraja", rekao je Siniša Oreščanin nakon utakmice.



Tagovi

HNK GoricaSiniša OreščaninFranko Andrijašević

Ostale Vijesti