REUTERS/Isabel Infantes
REUTERS/Isabel Infantes

Ancelotti o Modrićevoj minutaži: "Ne mogu ga koristiti koliko bih želio, potreban mu je odmor"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 05.02.23. | 17:24

Real je danas prije svega bio neprecizan – Kraljevi su čak 20 puta šutirali u okvir vrata, a na kraju je tek jedan bio u okvir i to Asensiov kada mu je vratar Mallorce Rajković obranio mlaki udarac

Nakon što je praktički predao titulu u ruke Barceloni porazom na Mallorci, Carlo Ancelotti je, jasno, bio nesretan konačnim ishodom. Iako će javno poručiti kako borba za La Ligu još nije gotova, svjestan je iskusni talijanski stručnjak da je trenutna razdaljina od pet bodova dosta velika, s tim da Barcelona od 21 at igra protiv Seville i pobjedom bi se popela na osam bodova viška. S obzirom na formu u kojoj igra Xavijev sastav, to u ovom trenutku djeluje nedostižno.

„Slomljeni smo. Rani gol i promašeni penal su nas uništili. Borit ćemo se za titulu do kraja. Nije još gotovo, ima još puno utakmica", rekao je Ancelotti.

No Real je danas prije svega bio neprecizan – Kraljevi su čak 20 puta šutirali u okvir vrata, a na kraju je tek jedan bio u okvir i to Asensiov kada mu je vratar Mallorce Rajković obranio mlaki udarac. Pobjedu domaćem sastavu donio je Nacho Fernandez koji je u 13. minuti spakirao loptu u vlastitu mrežu.

„Tko je odlučio da će Asensio pucati penal? Ja. Zna se kako to ide. Karim Benzema je prvi izvođač, Luka Modrić drugi, a onda slijede Asensio, Kroos, Rodrygo... Mislili smo da bi promašeni penal sa Svjetskog prvenstva mogao loše utjecati na Rodryga i odlučili smo se za Asensija“, otkrio je strateg Reala, koji je Modrića u igru uveo tek u 64. minuti.

„Nisam ga mogao koristiti. Luki je potreban odmor. Toni Kroos? On nije na 100 posto“, dodao je Ancelotti.

Izgleda kako je katarski Mundijal itekako utjecao na svježinu Luke Modrića kojeg Ancelotti očito mora stalno dozirati, a Realu za to vrijeme curi kroz prste. (pz)



Tagovi

La LigaReal MadridCarlo AncelottiLuka ModrićMallorca

Ostale Vijesti