Reuters
Reuters

U Kataloniji se osjeti miris titule: Poraz jalovog Reala, Modriću manje od pola sata

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 05.02.23. | 15:27

U dvoboju dva Reala, onaj iz Mallorce na domaćem je terenu svladao madridski i tako dodatno udaljio aktualnog prvaka od obrane naslova.

Novi kiks Real Madrida! Nakon što su Madriđani u četvrtak pobijedili Valenciju u zaostaloj utakmici 17. kola, prvake je danas zaustavila Mallorca. Jedini pogodak na utakmici pao je u ranoj fazi dvoboja kada je Nacho Fernandez skrenuo ubačaj Daniela Rodrigueza u vlastitu mrežu. Ovim porazom Real Madrid je ostao na pet bodova od Barcelone koja u 21 sat igra protiv 14. Seville. Ako Barca pobijedi, otići će na +8 te će Blaugrana doći na korak do naslova prvaka.

Luka Modrić u igru je ušao u 64. minuti, a u 34 minute provedene na terenu imao je 21 od 23 točnih dodavanja (91 posto), jedan uspješan dribling, jedan blokirani udarac te dva od tri osvojena duela.

Utakmica je počela katastrofalno za Madriđane, u 14. minuti Mallorca je izvela polukontru, lopta je stigla do Daniela Rodrigueza koji ubacuje 'svijeću' u kazneni prostor gostiju, a tamo je najviši bio Nacho Fernandez koji glavom matira svojeg svojeg vratara i donosi Mallorci prednost. Zanimljivo, Mallorca je u prvom dijelu imala tek dva udarca na gol Real Madrida, niti jedan u okvir Antonija Lunina, ali je na kraju uspjela zabiti taj jedini pogodak na utakmici. Međutim, udarca u okvir, barem u prvom dijelu, nije imao ni Real Madrid.

Los Blancosi bili su ti koji su najveći dio vremena imali loptu u svojim nogama, no, prijetili su jalovo, bez konkretnijih prigoda i intervencija Predraga Rajkovića.

Tek u drugom dijelu momčad Carla Ancelottija postaje konkretnija i opasnija za gol domaćina. Nakon nekoliko pokušaja s distance Madriđani su dobili najbolju priliku za izjednačenje nakon što je Rajković u valstitom kaznenom prostoru srušio Vinicusa Juniora. Kazneni udarac izveo je Marco Asensio, ne baš najbolje, Rajković ga je pročitao i lijepom reakcijom sačuvao vlastita vrata.

Reagirao je brzo Ancelotti, u igru je ubacio Luku Modrića, Tonija Kroosa, Davida Alabu i Mariana Diaza. Upravo je potonji imao ponajveću priliku za Los Balncose do kraja utakmice, ali je njegov 'kung-fu' udarac otišao kraj gola. U 98. minuti Antonio Rudiger pucao je glavom nakon centaršuta Tonija Kroosa, ali Nijemci nisu uspjeli Real Madridu donijeti barem bod. Madriđani su, tako, upisali treći poraz sezone i sa sve manje šanse za obranom naslova.

Pred Mallorcom je gostovanje kod Seville, a Real Madrid putuje u Maroko u kojem će u četvrtak 8. veljače odigrati polufinale SVjetskog klupskog prvenstva protiv prvaka Afrike, egipatskog Al Ahlyja.



Tagovi

MallorcaReal MadridLuka ModrićPrimeraLa Liga

Ostale Vijesti